Primaire tabs

U bent hier

Bijscholing Preventieadviseur

Inleiding

Als preventieadviseur dient u steeds op de hoogte blijven van de wettelijke verplichtingen en wijzigingen op het vlak van preventie en bescherming. Tijdens de bijscholing zoomen we in op de laatste evoluties zodat u uw preventiebeleid kunt actualiseren én optimaliseren. Daarnaast zorgen we ervoor dat er genoeg ruimte is voor interactie en netwerking.

 

Doelgroep

Preventieadviseurs of assistenten bij de Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk. Leden van de hiërarchische lijn en kaderleden (managers, supervisors en afdelingshoofden) die op de hoogte wensen te blijven van de laatste wijzigingen in hun vakgebied.

 

Programma | Sessie april 2017

Voormiddag:

KB arbeidsplaatsen
Vanaf 24 april 2016 gelden er nieuwe algemene basiseisen waaraan arbeidsplaatsen moeten beantwoorden op het vlak van verlichting en luchtverversing. Wij geven u een update over de voorschriften.

KB elektromagnetische straling
Op 10 juni 2016 verscheen een KB dat werknemers moet beschermen tegen de gevaren van niet-ioniserende elektromagnetische straling. Wij zoomen in op de risico’s en de maatregelen die u kunt nemen.

 

Namiddag: sensibilisatie op de werkvloer

Inleiding

Veiligheid is een verantwoordelijkheid van iedereen. En toch blijkt dit in de realiteit van het dagdagelijks werk een zware opgave te zijn. Willen we veilig werken en arbeidsongevallen vermijden, is het dus van essentieel belang dat iedereen zich betrokken voelt.

 

Doelstelling

Hoe creëer je betrokkenheid dat leidt tot veilig gedrag? Hoe kan je op een positieve manier alle stakeholders beïnvloeden zodat veiligheid een draagvlak krijgt binnen je organisatie?

Deze opleiding geeft inzichten, verruimt uw kennis en biedt praktische handvatten rond de kracht van positieve beïnvloeding en het creëren van betrokkenheid bij al uw stakeholders.

 

Programma

Theorie wordt afgewisseld met interactieve oefeningen. Kennisdeling en ervaringsuitwisseling staan hierbij centraal. Er wordt gewerkt rond je eigen situatie.

Thema’s die aan bod komen:

  • De 6 communicatie principes van beïnvloeden
  • 4 basiselementen voor persoonlijke gedragsbeïnvloeding
  • Concreet stappenplan voor engagement en werknemersbetrokkenheid te creëren
  • (h)erkenning als belangrijkste bron van motivatie en betrokkenheid

 

Programma | Sessie november 2017

Het programma voor deze sessie wordt nog nader bepaald.

 

Attest

Na de opleiding krijgen de deelnemers een attest van deelname.

 

Meer info

 

Prijs

€ 315 per deelnemer excl. btw voor volledige dag.

€ 160 per deelnemer excl. btw voor halve dag.

Deelnemers die zich enkel inschrijven voor de voor- of namiddag worden verzocht dit te vermelden in het opmerkingenveld.

Annulering tot 7 kalenderdagen vóór de opleiding is gratis. Nadien wordt het volledige bedrag aangerekend. Wanneer u niet kan aanwezig zijn, kan u zich laten vervangen door een collega.

Krijg tot 40% subsidies voor deze opleiding met de KMO-portefeuille (: DV.O213465).

Inschrijven

28 april 2017 (8u30 - 17u00)
Gent
Schrijf je in Slechts 1 plaats meer
09 november 2017 (8u30 - 17u00)
Gent
Schrijf je in

Bekijk meer opleidingen over: Preventie en bescherming, externe dienst voor preventie en bescherming , preventieadviseur

Feeling good works great