Recent is een werkgever veroordeeld voor het niet nakomen van de verplichtingen inzake het voorkomen van het risico op burn-out. Dit is een belangrijk precedent in de Belgische wetgeving.
Attentia
info@attentia.be
Recent is een werkgever veroordeeld voor het niet nakomen van de verplichtingen inzake het voorkomen van het risico op burn-out. Dit is een belangrijk precedent in de Belgische wetgeving.
Wegens de uitbraak van het coronavirus in ons land, blijft zo goed als iedereen in zijn of haar kot. Voor medewerkers in de zorg, zijn het echter drukkere tijden dan normaal. Zij staan in direct contact met de coronapatiënten, waardoor zij een verhoogd infectierisico hebben. Ze moeten zich focussen om enerzijds zichzelf te beschermen, maar anderzijds ook de noodlijdende patiënten te behandelen. Stresserende omstandigheden die op psychosociaal vlak niet te onderschatten zijn. Attentia heeft oneindig veel respect voor deze ‘zorgers’ en daarom staan wij klaar voor hen.
De uitbraak van COVID-19 stelt bedrijven voor zelden geziene uitdagingen. Enerzijds moeten zoveel mogelijk mensen van thuis werken. Anderzijds weegt deze crisis natuurlijk ook heel zwaar op het psychosociaal welzijn van het personeel. Attentia geeft ondernemingen daarom aangepast advies over hoe ze hun medewerkers in deze moeilijke tijden kunnen ondersteunen.
U heeft het waarschijnlijk zelf al ondervonden: de ontwikkeling van digitale en informatietechnologieën heeft voortdurend een stijgende impact op de arbeidsorganisaties en op de nieuwe arbeidsvormen. Nieuwe technologieën brengen een verplaatsing teweeg van de grenzen tussen de capaciteiten van de mens en die van de machines, of dit nu op het niveau van de manuele taken of van de cognitieve taken is. Ze beïnvloeden rechtstreeks de arbeidsrelatie en het statuut van de werknemer. Een nieuw onderzoek bestudeert de impact van deze nieuwe vormen van tewerkstelling en arbeid op het welzijn op het werk (gezondheid, veiligheid).