Preventie en Interim lanceerde een volledig vernieuwde website, www.werkpostfiche.be, die bedrijven met uitzendkrachten helpt om een "werkpostfiche uitzendarbeid" correct en volledig in te vullen. Die werkpostfiche is namelijk verplicht wanneer een voorafgaand gezondheidstoezicht van de uitzendkracht vereist is.

De website is vooral een educatief en praktisch hulpmiddel met informatie over de verplichtingen van de verschillende betrokken partijen en praktische tips om een werkpostfiche in te vullen. Maar je vindt er ook modelformulieren van werkpostfiches in 11 verschillende talen. De werkpostfiches zijn beschikbaar als invulbare pdf en in Word. Ze bevatten ook infokaders die de gebruiker begeleiden tijdens het invullen. De codes van de vaakst aangeduide gezondheidsrisico's bij uitzendarbeid zijn al vermeld op de modelwerkpostfiches en kunnen gewoon worden aangevinkt. Maar je kan ook de volledige lijst met gezondheidsrisicocodes vanuit het modelformulier raadplegen.

Verder heeft de website een online tool waarmee de gebruiker snel en online een pdf kan klaarstomen. In 
de online-tool kunnen de toepasselijke codes via een keuzemenu worden geselecteerd. Deze codes zijn een onderdeel van het werkpostfiche-identificatienummer. Dit identificatienummer is belangrijk voor een goede communicatie tussen alle betrokken partijen: de gebruiker, het uitzendbureau, de arbeidsarts en de uitzendkracht. Het bestaat uit 4 elementen: het KBO-nummer van de gebruiker, de interne referentie van de betrokken werkpost bij de gebruiker, de uitgiftedatum van de fiche en de codes van de gezondheidsrisico's. Het identificatienummer, en in het bijzonder de codes van de gezondheidsrisico's, zijn belangrijke informatie voor de arbeidsarts om een correct voorafgaand gezondheidstoezicht van de uitzendkracht uit te voeren. De codes die op de fiche worden gebruikt zijn die uit het ministerieel besluit van 9 juni 2010 over het model van jaarverslag van de EDPBW.

De website bevat ook een handleiding voor het invullen van een werkpostfiche, een FAQ en praktische tips.

Attentia, 17 oktober 2019

 

Bronnen


Lees meer nieuws over: Preventie en bescherming , arbeidsreglementering , gezondheidstoezicht

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer