Een jongere die zich in het stelsel van 'alternerend leren' bevindt, kan in principe geen studentenovereenkomst sluiten met de stagegever waarbij hij zijn praktische opleiding volgt op de werkplek. In de instructies van het 2de kwartaal 2018 werd dit voorbehoud voor de zomermaanden (juli en augustus) ingetrokken zodat de jongere ook bij zijn stagegever een vakantiejob kon doen.

 

In de instructies van het 1ste kwartaal 2019 werd op vraag van de NAR deze uitzondering voor de zomermaanden terug geschrapt.

 

Op vraag van de Minister van Werk en omdat er heel wat discussie is rond dit voorbehoud, en omdat de NAR een discussie ten gronde wil voeren na de zomermaanden, wordt deze uitzondering terug ingevoegd zodat het duidelijk is dat de jongere uit het deeltijds onderwijs of het onderwijs met beperkt leerplan, in het stelsel van 'alternerend leren', toch gedurende de zomermaanden een studentenovereenkomst kan aangaan met zijn stagegever en dus bij hem een vakantiejob kan aangaan onder solidariteitsbijdrage. 

 

Bron:

  • Administratieve instructies RSZ - 2019/2  Tussentijdse instructies

Lees meer nieuws over: Tewerkstelling , Sociale zekerheid , Werken met personeel , RSZ , student , tewerkstelling

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer