In februari 2022 werd de spilindex voor de overheidswedden en sociale uitkeringen laatst bereikt. Als gevolg daarvan worden de sociale uitkeringen in maart 2022 en de wedden van het overheidspersoneel in april 2022 met 2% aangepast aan de gestegen levensduurte.

Elke eerste dinsdag van de maand worden de inflatievooruitzichten door het federaal planbureau geactualiseerd op basis van de laatst beschikbare informatie.

Overeenkomstig de maandvooruitzichten van het federaal planbureau op 5 april 2022 zou de spilindex bereikt worden door de afgevlakte gezondheidsindex in april 2022. Als gevolg daarvan zouden de sociale uitkeringen in mei 2022 en de wedden van het overheidspersoneel in juni 2022 met 2% aangepast worden aan de gestegen levensduurte.

De volgende spilindex zou dan bereikt worden in november 2022. Als gevolg daarvan zouden de sociale uitkeringen in december 2022 en de wedden van het overheidspersoneel in januari 2023 opnieuw met 2% aangepast worden aan de gestegen levensduurte.

 

We houden u op de hoogte, zodra meer informatie beschikbaar is.

 

Bron :

  • Inflatievooruitzichten Federaal Planbureau 5 april 2022

 

 

 


Lees meer nieuws over: Verloning , Sociale zekerheid , Pensioen en aanvullende verzekeringen , indexatie , RSZ , sociale zekerheid , verloning , wetgeving

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer