Het Bureau voor Normalisatie (NBN) heeft de nieuwe versies gepubliceerd van de NBN EN 363 en de NBN EN 358. De norm beschrijft persoonlijke valbeveiligingssystemen.

 

NBN EN 363

De NBN EN 363 specificeert de algemene kenmerken en de assemblage van persoonlijke beschermingsuitrusting tegen vallen in het algemeen en, meer specifiek, systemen voor werkplekpositionering, valbeveiligers, geborgde lijnen en reddingssystemen. Het document geeft voorbeelden van specifieke types persoonlijke beschermingsuitrusting tegen vallen en beschrijft hoe de componenten tot een systeem kunnen worden geassembleerd. Deze norm geeft geen producteisen of testmethodes. Die worden beschreven in de overeenkomstige productnormen. De aanbevelingen en voorbeelden in het document zijn gebaseerd op de gangbare praktijk bij het gebruik van persoonlijke valbescherming.

 

NBN EN 358

De NBN EN 358 is van toepassing op gordels en veiligheidslijnen bestemd voor werkplekpositionering of -behoud. Het document beschrijft de eisen, beproevingsmethoden, markering en informatie die de fabrikant moet verstrekken. Het document heeft geen betrekking op veiligheidslijnen met een vaste lengte die niet in een gordel geïntegreerd zijn (zie daarvoor de NBN EN 354).

 

Bron

  • Michel Vanschoonlandt, senTRAL Nieuws, 10 april 2019

Lees meer nieuws over: Preventie en bescherming , arbeidsreglementering , wetgeving