De EU-OSHA organiseert in samenwerking met de Europese lidstaten voor de 14de keer de Good Practice Awards. Deze wedstrijd kadert binnen de campagne van de EU-OSHA 2018-19 'Healthy Workplaces Manage Dangerous Substances'. De campagne erkent organisaties die actief risico's beheren geïntroduceerd door gevaarlijke stoffen op de werkplaats.

De gevolgen van blootstelling aan gevaarlijke stoffen kan grote impact hebben op de veiligheid en gezondheid van werknemers. Daarom is het cruciaal om deze risico's te voorkomen – geen enkele sector is vrij van gevaarlijke stoffen. Lees meer over de campagne in deze informatiebrochure.

 

Welke goede praktijken?

Voor de wedstrijd gaan ze op zoek naar bedrijven die buitengewone en innovatieve oplossingen toepassen om de veiligheid en gezondheid op het werk te bevorderen. De wedstrijd dient ook als een platform voor het delen en promoten van goede praktijken binnen Europa.

In deze 2018-19 editie zijn ze in het bijzonder op zoek naar voorbeelden van een holistische aanpak voor het HSE-beleid en echte verbeteringen in het gebruik van gevaarlijke stoffen.

 

Hoe deelnemen?

De EU-OSHA aanvaardt inzendingen van alle organisaties en individuele deelnemers in Europa. Ook sociale partners en consultants kunnen deelnemen. Meer informatie over deelname is hier terug te vinden.

De inzendingen worden eerst op nationaal niveau beoordeeld. De Belgische winnaar zal dan verder deelnemen in de wedstrijd op Europees niveau.

 

Bronnen

 

 


Lees meer nieuws over: Preventie en bescherming , persberichten