Bent u zelf verantwoordelijk voor de inschrijving van EHBO-opleidingen? 

Alles op een rijtje: de scenario’s om het EHBO-certificaat te behouden 

Wij organiseren verschillende klassikale bijscholingen (volledig coronaproof volgens ons coronadraaiboek), maar ook bijscholingen via blended learning. Hieronder vindt u een overzicht van mogelijke scenario’s, gebaseerd op de adviezen van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD Waso):  
 
De coronamaatregelen zijn grotendeels opgeheven en gezien het telewerken niet langer meer verplicht is noch sterk aanbevolen, heeft de FOD beslist om de bijscholing Eerste Hulp niet meer volledig online te laten doorgaan. Voor de overheid is het van groot belang om terug te starten met opleidingen met fysieke aanwezigheid en te focussen op de praktijkoefeningen, die voor velen nog moet ingehaald worden. Attentia Academy weet echter dat het niet voor iedereen eenvoudig is om terug over te schakelen naar volledige klassikale opleidingen. De meesten zijn nu vertrouwd met telewerken of zitten in de beginfase van het hybride werken. Daarom bieden wij de EHBO bijscholing op deze twee manieren;
 
Laatste bijscholing klassikaal gevolgd in 2021?
De opties in 2022:   
  • Een klassikale bijscholing (4 uur met fysieke aanwezigheid)
  • Een bijscholing via blended learning (4 uur opgesplitst in 2 uur theorie via e-learning en 2 uur praktijkoefeningen in groep)

 

Laatste bijscholing online gevolgd in 2021?
De opties in 2022:  
  • Een klassikale praktijksessie van 4u (aansluitend bij de online theorie die in 2021 gevolgd werd)
  • Een bijscholing via blended learning (4 uur opgesplitst in 2 uur theorie via e-learning en 2 uur praktijkoefeningen in groep)

 

Laatste bijscholing klassikaal gevolgd in 2020?
Houd er dan zeker rekening mee dat ook de maand waarin de laatste klassikale bijscholing werd gevolgd, van tel is. Als de laatste bijscholing bv. in april 2019 was, dan is er tot april 2021 de tijd om een volgende bijscholing te volgen en het EHBO-certificaat te behouden. De bijscholing dient dus ingepland te worden voor vervaldatum van het certificaat.
Er zijn dan 2 opties:   
  • Een klassikale bijscholing van 8u 
  • Twee bijscholingen van telkens 4u. Bv. Één in het voorjaar en één in het najaar.
 
Certificaat verlopen? Volg onze basisopleiding EHBO 
Werden er de afgelopen 2 jaar geen bijscholingen gevolgd? Dan is het EHBO-certificaat verlopen. Of zijn er in uw organisatie onvoldoende hulpverleners in verhouding met het aantal medewerkers? Dan kan u bij Attentia natuurlijk ook terecht voor de basisopleiding voor EHBO-hulpverlener: zowel klassikaal, als via blended learning.
 
Meer info?

Lees meer nieuws over: Attentia , ehbo , ehbo (blended learning)

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer