Erover waken dat opleidingen coronaproof worden georganiseerd, is voor Attentia Academy al meer dan een jaar een absolute prioriteit. Nu er weer meer fysieke opleidingen kunnen doorgaan, is er ook extra aandacht voor het meten van de luchtkwaliteit.

Bij het heropstarten van de klassikale opleidingen vorig jaar maakte Attentia Academy reeds een draaiboek [PDF, 658.96 KB] op rond hoe zij coronaproof opleidingen organiseren. De basismaatregelen zoals het respecteren van minstens 1,5 meter afstand, het dragen van een mondmasker, het reinigen en desinfecteren van de lokalen, het beperken van het aantal deelnemers, het voorzien van het nodige hygiënisch materiaal enzovoort wordt uiteraard nog steeds gerespecteerd. Maar nu er een effectieve mogelijkheid tot terugkeer naar de werkvloer in zicht is en opleidingen dus meer en meer fysiek zullen kunnen doorgaan, is er nog extra aandacht voor luchtkwaliteit.
 
Elke opleidingsruimte in de gebouwen van Attentia wordt voorzien van een gekalibreerd luchtmeettoestel dat de CO2-concentratie in de ruimte meet en dus de ventilatie in de ruimte evalueert. Hoe lager de gemeten CO2-waarden, hoe beter de luchtkwaliteit in de ruimte (goede ventilatie van de ruimte).
 
Als de gemeten waarde te hoog wordt, klinkt er een alarm, wordt het display rood en begint het te knipperen. Dat is een signaal dat de ruimte het best zo snel mogelijk geventileerd wordt door bvb. de ramen of de deur open te zetten en/of de mechanische ventilatie harder te zetten, zodat de waarde opnieuw kan zakken.
 
Naast het meten met het meetapparaat, heeft de preventieadviseur per opleidingsruimte ook een instructie opgesteld rond het maximaal aantal aanwezigen in de ruimte. Die instructie wordt door Attentia Academy uiteraard gerespecteerd.
 
Door deze bijkomende inspanningen, kunnen we alleen nog maar eens benadrukken dat opleidingen door Attentia Academy absoluut coronaproof worden georganiseerd.
 
 
Telewerk

Interesse in een opleiding rond klimaat en luchtverversing?

Ontdek dan snel deze boeiende bijscholing voor de preventieadviseur.

Benieuwd naar het volledig opleidingsaanbod? Ontdek het overzicht hier.

 


Lees meer nieuws over: Attentia , Preventie en bescherming , arbeidsplaats , corona , gezondheid , industriële hygiëne en toxicologie , preventieadviseur

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer