De kinderbijslagfondsen van Partena Professional en Attentia hebben een akkoord gesloten om samen de regionalisering van de kinderbijslag tot een succes te maken. Eerder al had Future Generations (voorheen Mensura Kinderbijslag) haar samenwerking met Partena Professional bekendgemaakt. De 3 kinderbijslagfondsen zullen samen opereren vanuit de groep Partena Professional.

Samen zijn de drie fondsen marktleider in de drie regio’s van het land. Jaarlijks zullen ze 1,5 miljard € aan kinderbijslag uitkeren om te bouwen aan de toekomst van 675.000 kinderen, dat is 1 kind op 4 in België.

 

De toekomst van gezinnen veilig stellen

Vanaf 2019 nemen de regio’s de organisatie van de kinderbijslag over van het federale niveau en zullen de gezinnen zelf kunnen kiezen bij welk kinderbijslagfonds ze zich aansluiten. De inzet is groot voor de gezinnen, die elke maand rekenen op deze essentiële bijdrage aan hun budget.

De alliantie tussen de kinderbijslagfondsen van Attentia, Future Generations (voorheen Mensura Kinderbijslag) en Partena Professional verzekert een marktleiderspositie in de 3 regio’s in België en beperkt het aantal mogelijke private actoren in Vlaanderen tot 4 waar er maximum 4 private actoren zullen toegelaten worden.

De toenadering van de kinderbijslagfondsen biedt de mogelijkheid om synergieën en schaalvergroting te realiseren. Die zijn essentieel om te investeren in de toekomstige regionale systemen, waar de gezinnen hun fonds zullen kiezen.

 

De wereld van de kinderbijslag gaat grote wijzigingen tegemoet

De werkgever zal dus niet meer zelf bepalen welk kinderbijslagfonds aan zijn werknemers kinderbijslag betaalt. De gezinnen zullen zelf hun keuze bepalen. Bijgevolg dienen de kinderbijslagfondsen te transformeren van een b2b (business-to-business) naar een b2b (business-to-consumer) businessmodel. Deze wijzigingen hebben een belangrijke impact op de toekomstige werking van de kinderbijslagfondsen.

 

“Bij Attentia is het onze missie de werkgever te ondersteunen in zijn HR & Well-being beleid. We hebben vandaag geen focus op de ontwikkeling van een b2c business en hebben dus beslist het kinderbijslagfonds van Attentia te laten samengaan met de kinderbijslagfondsen van Partena Professional en Future Generations (voorheen Mensura Kinderbijslag). Zo garanderen we een optimale continuïteit aan de gezinnen en de werknemers van Attentia kinderbijslag.”
stelt Freddy Bassens, directeur van Attentia kinderbijslag.

 

Als belangrijke actoren, willen de kinderbijslagfondsen van Attentia, Future Generations (voorheen Mensura Kinderbijslag) en Partena Professional actief bijdragen aan een geïntegreerd gezinsbeleid in elke regio.

 

“Samen staan we sterker voor de toekomst. Aan ambitie ontbreekt het ons alvast niet om het sociaal-financieel welzijn van onze gezinnen te bevorderen”
voegt Martine Becquevort, COO van het Kinderbijslagfonds Partena Future Generations toe.

 

Voor meer informatie kunt u de volgende personen contacteren:

 

Over Attentia

Attentia gelooft dat gelukkige mensen de drijvende kracht zijn achter elke succesvolle onderneming. Daarom biedt Attentia bedrijven, kmo’s en zelfstandigen producten en diensten aan op vlak van Payroll en HR en op vlak van Preventie & Bescherming en Well-being. Deze geïntegreerde aanpak levert haar klanten een krachtig HR & Well-being beleid dat leidt tot succes.

Met meer dan 750 medewerkers, verdeeld over 40 kantoren in Vlaanderen, Brussel en Wallonië staat Attentia ten dienste van haar 15.000+ klanten. Meer informatie vindt u op www.attentia.be.

 

Over Partena Professional

Partena Professional is een dienstverlener met een sterke focus op ondernemerschap en personeelsbeleid. Partena Professional verleent diensten in verband met de oprichting van een bedrijf, het sociaal statuut van zelfstandigen, het loon- en personeelsbeheer van werknemers en hun kinderbijslag, en diverse types consultancy (HR, juridisch, …).

195.000 gezinnen rekenen op het Kinderbijslagfonds Partena Future Generations voor een klokvaste en correcte betaling van de kinderbijslag. Onze 160 medewerkers helpen bij het uitbouwen van de toekomst van 340.000 kinderen door jaarlijks 750.000 miljoen euro kinderbijslag uit te keren.

Voor meer informatie, surf naar www.partena-professional.be en www.kids.partena.be .

 

Over Future Generations (voorheen Mensura)

Het Kinderbijslagfonds Future Generations biedt diensten aan meer dan 65 000 gezinnen en 110 000 kinderen. Goed voor 250 miljoen euro uitgekeerde kinderbijslag per jaar.


Lees meer nieuws over: Attentia , Kinderbijslag , kinderbijslagfonds , persberichten