Nu een 'no deal brexit' nog steeds niet uitgesloten is (zij het op 12 april in plaats van de oorspronkelijk voorziene datum), spoort ECHA opnieuw bedrijven aan om alle REACH-registraties in het Verenigd Koninkrijk tijdig over te brengen naar een andere lidstaat. Het Agentschap gaat er immers van uit dat een overgangsperiode bij een 'harde' brexit helemaal niet meer gegarandeerd is.

Het gaat om registraties die oorspronkelijk door een (Brits) in het VK zijn gedaan en moeten worden overgenomen door een vestiging of andere onderneming binnen de rest van de EU om geldig te blijven in de REACH-regelgeving. Met de IT-tools van ECHA kunnen alle registraties getransfereerd worden naar EU-landen. In dit filmpje legt ECHA uit hoe bedrijven die in de EU werken met chemische stoffen zich kunnen voorbereiden op de uitstap van het VK. In deze handleiding (pdf) vindt u alle details om registraties te transfereren.

Eind maart waren er zo'n 12.000 Britse registraties, waarvan een kleine 5.000 waren overgebracht naar een andere lidstaat.

 

Bron

  • Joris De Vroey, senTRAL Nieuws, 5 april 2019

 

 


Lees meer nieuws over: Preventie en bescherming , industriële hygiëne en toxicologie , wetgeving