De RVA zal via de uitbetalingsinstelling (vakbond of Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen) een toeslag betalen aan de werknemers die aan de volgende voorwaarden voldoen:

 

Ze hebben in de periode van maart 2020 tot november 2020

  • minstens 53 volle of halve uitkeringen ontvangen als tijdelijk werkloze
  • omwille van overmacht of economische redenen (dus bv. niet omwille van slecht weer, collectieve sluiting, technische storing, staking, … die immers niet het gevolg zijn van de coronapandemie).

 

De toeslag bedraagt 10 euro per volle uitkering boven 52, met een minimum van 150 euro, of 5 euro per halve uitkering boven 52, met een minimum van 75 euro.

 

De werkgever moet hiervoor niets doen. De RVA stuurt een beslissing naar de  uitbetalingsinstelling (vakbond of Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen) met het bedrag van de toeslag waarop de werknemer recht heeft.

De uitbetalingsinstelling zal een eerste deel (het grootste deel) van de toeslag betalen, mogelijk al in december 2020. De werknemer ontvangt in 2021 een tweede deel (het saldo), nadat alle betalingen van de uitkeringen tijdelijke werkloosheid voor de maanden tot en met november 2020 zullen zijn geverifieerd door de RVA. Dat zal niet eerder zijn dan mei/juni 2021.

 

Bron :

  • RVA

Lees meer nieuws over: Tewerkstelling , Verloning , Werken met personeel , corona , werkloosheid , wetgeving

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer