HR en Well-being expert Attentia ziet positieve voorbeelden die inspirerend werken

Vorig jaar waren er meer dan 120.000 werknemers langdurig afwezig omwille van psychosociale aandoeningen. Terecht dus dat de wetgever de preventie van psychosociale risico’s hoger op de agenda van bedrijven zet. Er is duidelijk meer bewustzijn rond de impact van ziekte of verzuim op de bedrijfsperformantie en daarom kiezen bedrijven voor een proactieve aanpak. Attentia merkt dit ook in de stijgende vraag naar begeleiding in het opzetten van een welzijnsbeleid.

Susie Verstuyft, Stress management consultant bij Attentia volgt bedrijven op de voet: “Een burn-out is dikwijls een grote schok voor het bedrijf; vaak zijn het zeer betrokken medewerkers die uitvallen. Meest zichtbaar zijn de managers, die zeker een risicogroep zijn. Leidinggevenden kunnen veel plezier in het werk kennen en een hoog engagement vertonen, maar toch ook grote nood aan herstel hebben. Een erg hoge herstelnood kan als waarschuwing gezien worden voor uitputting, een centraal kenmerk van burn-out.” Via een bevraging kan de werkgever de risico’s beter inschatten en de juiste maatregelen treffen.

 

Inspirerende voorbeelden uit de praktijk

Bij het advocatenkantoor Claeys & Engels zetten ze in op een brede en positieve aanpak en dit met de hulp van Attentia. Managing Partner Olivier Wouters heeft het over een brede preventieve aanpak, met activiteiten gericht op vitaliteit en beweging. “We hebben onder andere structureel ingegrepen door te sleutelen aan de objectieven en werkdruk van onze advocaten. Daarnaast vinden we het ook belangrijk om de nodige opleidingen te voorzien rond burn-outpreventie.”

Ook bij SGS, gespecialiseerd in inspectie, controle, analyse en certificering, staat het welzijn van de medewerkers hoog op de agenda. Eddy Van Eenoo, Preventieadviseur-milieucoördinator SGS Belgium: “Nadat we samen met Attentia, in samenwerking met de faculteit Psychologie van de KUL, op zoek gingen naar risico’s voor psychosociale aandoeningen op de werkvloer, werd een rapport opgemaakt en advies verleend bij het opstellen van preventieplannen. Deze actieplannen zullen verder vorm krijgen in dialoog met sociale partners, de verschillende afdelingsmanagers en het bestuur. We zullen ook voorstellen om op 2 niveaus opleidingen te organiseren: enerzijds voor de leidinggevenden zodat zij signalen kunnen (h)erkennen, anderzijds tips & tricks voor de medewerkers om zelf een burn-out of depressie te vermijden.”

Volgens Attentia kunnen bedrijven elkaar positief inspireren met maatregelen die werken. Attentia heeft een gedegen expertise uitgebouwd in het begeleiden van bedrijven. Dit zowel in de wettelijke verplichtingen zoals de psychosociale risico-analyse alsook in het strategische luik zoals het opzetten en uitwerken van een geïntegreerd HR en Well-being beleid.

 

Meer weten over dit onderwerp?

 

Over Attentia

Attentia combineert Sociaal Secretariaat en de Externe Dienst voor Preventie en Bescherming en begeleidt organisaties bij het uitrollen van een geïntegreerd HR & Well-being beleid. Zo verbeteren we de resultaten van individuen, communities en organisaties op duurzame wijze.

Attentia telt verspreid over heel het land 40 kantoren met ruim 750 medewerkers. We zijn een groeiend en financieel gezond bedrijf met een omzet van 80 miljoen euro in 2015. Onze strategische focus werd in 2013, 2014 en 2015 bekroond met de prestigieuze HR Excellence Award. In 2015 lag de algemene klantentevredenheid op meer dan 90 procent.

 

Perscontact Attentia: Kristel Bracke, kristel.bracke@attentia.be, +32 497 52 97 72


Lees meer nieuws over: Attentia , Preventie en bescherming , Vitaliteit , engagement , gezondheid , persberichten , psychosociale risico's , SENSOR , SIMPH , stress , vitaliteit , wetgeving