Wegens de uitbraak van het coronavirus in ons land, blijft zo goed als iedereen in zijn of haar kot. Voor medewerkers in de zorg, zijn het echter drukkere tijden dan normaal. Zij staan in direct contact met de coronapatiënten, waardoor zij een verhoogd infectierisico hebben. Ze moeten zich focussen om enerzijds zichzelf te beschermen, maar anderzijds ook de noodlijdende patiënten te behandelen. Stresserende omstandigheden die op psychosociaal vlak niet te onderschatten zijn. Attentia heeft oneindig veel respect voor deze ‘zorgers’ en daarom staan wij klaar voor hen.
 
Zorgnet-Icuro lanceerde een informatieplatform, genaamd ZorgSamen, om zorgmedewerkers op psychosociaal vlak bij te staan. ZorgSamen is er voor alle coronahelden, van artsen tot schoonmaak- en keukenpersoneel, ongeacht de zorgsetting waarin men werkt. 
 
Op dit platform is heel wat wetenschappelijk gefundeerde informatie te vinden, opgesteld door experten. Medewerkers in de zorg vinden er tips om goed voor zichzelf te zorgen, hun veerkracht te verhogen en hun collega’s te ondersteunen.  Als externe preventiedienst, staat ook Attentia klaar om iedereen actief in de zorg bij te staan. Dit kan op verschillende manieren:
  • Psychosociale ondersteuning
  • Bijstand door onze arbeidsartsen
  • Infomoment aan medewerkers actief in de zorg
  • Webinar rond stress: ‘Hoe het hoofd koel houden in tijden van corona?’
  • Bijstand op vlak van social distancing
  • Specifiek advies rond arbeidshygiëne of arbeidsveiligheid
  • ...

 

Praten is zeer belangrijk om deze moeilijke periode te overbruggen. De zorgverleners hebben immers dezelfde angsten als de rest van de bevolking, maar werken verder om voor ons te ‘zorgen’. Met onze aangepaste dienstverlening, wil Attentia er ook zijn voor onze helden van de zorg, zodat ook zij deze moeilijke periode zo goed mogelijk kunnen doorstaan.
 
Dank jullie wel helden van de zorg! 
 
Meer informatie over onze aangepaste diensten vindt u hier.
 

Lees meer nieuws over: Attentia , Newsletter , Preventie en bescherming , Vitaliteit , corona , gezondheid , gezondheidstoezicht , people management , preventieadviseur , psychosociale risico's , stress , vitaliteit

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer