Verkozen tot winnaar in de categorie 'Social Administration & HR Services’

Op de prestigieuze HR Excellence Awards worden al negen jaar lang de meest innovatieve HR-bedrijven in de bloemetjes gezet voor hun realisaties en toegevoegde waarde. Attentia mocht gisteravond de award voor Best Social Administration & HR Services Company in ontvangst nemen. Een erkenning om trots op te zijn.

Attentia ontving de award dankzij hun prestaties bij De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Als verantwoordelijke voor de drinkwatervoorziening in 180 gemeenten werd de organisatie geconfronteerd met een erg versnipperd personeelsbeleid. Attentia hielp, in samenwerking met Emeritis, De Watergroep om de collaboratie tussen de diverse locaties, processen, systemen en teams om te vormen naar een geïntegreerde en centrale aanpak. Ook de loonverwerking heeft Attentia overgenomen.
 

“Dankzij Attentia kan onze HR-afdeling zich meer focussen op het strategische beleid en de taken met een grotere meerwaarde en organisatorische impact"

Raymond Bellemans, HR Director bij De Watergroep.

Attentia haalde het in deze categorie van mede-genomineerden Acerta, Group S, Partena Professi-onal, SD Worx en Securex. Net als Attentia hebben deze dienstverlenende ondernemingen advies, oplossingen en outsourcing van personeelsadministratie, payroll en legaal advies in hun portfolio.

Attentia wil zich echter onderscheiden van andere ondernemingen in de sector door een vergaande integratie van het HR & Well-being beleid. Het is het doel om in 2020 dé referentiepartner te zijn voor zo’n geïntegreerd beleid.
 

“In een hedendaagse werkomgeving is het belangrijker dan ooit dat medewerkers goed in hun vel zitten"

Carine Huysveld, gedelegeerd bestuurder van Attentia.

“Werknemers die zich goed voelen en geëngageerd zijn, presteren immers beter.” Met de werknemer centraal tilt Attentia de resultaten van individuen, teams en organisaties op een duurzame manier naar een hoger niveau.

 

Unieke geïntegreerde aanpak

Daarbij omarmt Attentia de nieuwste middelen, zoals big data en data analyse. Huysveld: “Onze organisatie beschikt over waardevolle gegevens in verband met stress, vitaliteit, afwezigheid, prestaties, gezondheid en verloning. Door specifieke data te combineren, kunnen onze experten met concrete data onderbouwde actieplannen uitwerken om zo op een gefundeerde manier ziektedagen terug te dringen of engagement binnen een organisatie te verhogen. De grote troef daarbij is de unieke combinatie van HR, Well-being, Payroll, Preventie en Bescherming. Die stelt ons in staat om een allesomvattend beeld te vormen over de specifieke uitdagingen die leven bij iedere klant.” 

Zo zorgt de geïntegreerde aanpak voor interessante data, bredere inzichten, meer efficiëntie in de vorm van tijdbesparing bij HR-medewerkers en personeelsleden, en uiteindelijk een succesvoller  en HR & Well-being beleid.


Lees meer nieuws over: Attentia , Verloning , persberichten , sociaal secretariaat