Gent, 13 maart 2022 - Attentia opende op zondag 13 maart haar eerste openluchtkantoor in Sint-Antelinks in Oost-Vlaanderen. Dat creëerden de medewerkers zelf door 1,2ha bos aan te planten in samenwerking met Forest Fwd en Natuurpunt. In de toekomst willen collega’s mekaar daar ontmoeten om de banden met elkaar te versterken en teamwork te bevorderen, want ‘Feeling Good Works Great’.

De medewerkers van HR en Well-being dienstenbedrijf Attentia plantten zondag 13 maart hun eigen bedrijfsbos van 1,2 hectare aan in Sint-Antelinks, deelgemeente van Herzele. Het Attentia-bos wordt een eerste stap in de noordelijke uitbreiding van het Tortelboombos in Aspelare, dat nu ongeveer 8 hectare groot is. Het bebossingsbedrijf Forest Fwd en Natuurpunt begeleiden het project.

 

Sporten voor je boom

Aan het verhaal van de bosaanplanting van Attentia gaat een stevig, sportief parcours vooraf. Meer dan 500 Attentia-medewerkers sportten het voorbije jaar 100.000 km bij elkaar in het kader van hun Fit for Trees Challenge.  Dat deden ze al wandelend, fietsend of lopend. “Sporten is gezond, maar het is ook een manier om mensen met elkaar te verbinden en zeker als er een maatschappelijk doel is aan verbonden. Dit project heeft onze groepsdynamiek echt gestimuleerd. Een dynamiek die we zeker meenemen naar het werk”, zegt Carine Huysveld, CEO Attentia.  Als beloning voor hun gezonde manier van leven en werken, krijgen de Attentia-medewerkers wat je het meest gezonde verlengstuk van hun kantoor zou kunnen noemen: een eigen bedrijfsbos van 1,2 ha. Uiteraard is het bos ook vrij toegankelijk, iedereen is welkom!

 

We practice what we preach

Met het bos wil Attentia maatschappelijk verantwoord ondernemen.  In 2018 werd het bedrijf lid van UN Global Compact, het grootste wereldwijde duurzaamheidsinitiatief van de Verenigde Naties, dat tegen 2030 een aantal maatschappelijke doelen wil realiseren en waar bedrijven uit 165 landen wereldwijd hun schouders onder zetten. “We practice what we preach”, legt Carine Huysveld uit. “Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers de drijvende kracht zijn achter succesvolle organisaties en kiezen ervoor om een bijdrage te leveren aan de internationale doelstellingen die aansluiten bij het hart van ons bedrijf. Gezondheid, welzijn, waardig werk en economische groei gaan bij ons hand in hand, altijd. En zorg dragen voor het milieu is daar onlosmakelijk mee verbonden. Het maakt me dan ook heel trots dat we met de realisatie van dit bos inzetten op mens én natuur.”

 

Verdubbeling bosoppervlakte

Het Attentia-bos is de eerste stap in wat op termijn een verdubbeling van de huidige bosoppervlakte moet worden. Op een ruim stuk grasland, eigendom van Natuurpunt, plant het bedrijf ruim 1.200 bomen en heesters. Op het perceel planten de werknemers zelf 25 planten van eenzelfde soort bij elkaar, met tussen de zogeheten ‘kloempen’ wat ruimte, zodat deze zones na enkele jaren spontaan dichtgroeien. Dat zal een bijzonder divers en inheems loofbos opleveren.

Dit initiatief komt tot stand in samenwerking met Forest Fwd, een bedrijf dat maatschappelijke impact wil creëren door bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van bedrijfsbossen in Vlaanderen. Forest Fwd heeft op haar beurt een nauw partnership met Natuurpunt, dat met haar lokale vrijwilligers het terrein van in totaal 33ha de komende jaren wil bebossen.

 

Over Attentia

Attentia (°2005) is een Belgische HR-dienstverlener, met hoofdzetel in Gent, 750 medewerkers en 40 kantoren verspreid over het land. Onder de baseline ‘feeling good works great’ ondersteunt Attentia dagelijks 12.500 klanten op het vlak van HR en Well-Being, payroll, veiligheid en gezondheid van werknemers. Attentia is actief in de industrie, de dienstverlenende bedrijven, de interimwereld en de retail. Dankzij haar strategische focus werd Attentia de voorbije jaren opeenvolgend bekroond met de prestigieuze HR Excellence Awards. Info: https://attentia.be en https://kmo.attentia.be.

 

Contact

Contact: Tess Willems, tess.willems@attentia.be,  0495 89 00 42.

Forrest Fwd: Frank Missoul, co-founder, 0477 42 83 13. 


Lees meer nieuws over: Attentia , persberichten

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer