Gent/Brussel - Attentia ontving de ‘Special Jury Prize: Best People Impact’ met hun multidisciplinaire aanpak van het absenteïsme- en re-integratiebeleid bij Carrefour. De award gaat naar het bedrijf met de meest positieve impact op de werkomstandigheden en het welzijn van medewerkers.

Carrefour rekent al jaren op de ondersteuning van Attentia op vlak van Preventie & Bescherming en Well-being voor hun meer dan 10.000 medewerkers. Het bedrijf blijft voortdurend inzetten op de werkomstandigheden en het welzijn van haar medewerkers. Binnen het ‘jobrotatieproject’ gingen Carrefour en Attentia op zoek hoe fysieke belasting op de werkposten kon verminderd worden.
 

“Dankzij de unieke combinatie van objectieve en subjectieve metingen én een participatieve aanpak, realiseerden we een voelbare impact voor de medewerkers die bij het project betrokken waren. De nieuwe manier van werken zullen we nu ook implementeren in andere filialen.”

Luc Cooman, Directeur Health, Safety & Riskmanagement bij Carrefour.

 

Attentia maakte voor haar analyse gebruik van de 3D ErgoMotion bewegingsscan. “We vernieuwden de manier om fysieke belasting te detecteren door gebruik te maken van objectieve onderzoeksinstrumenten", zegt Jolien Maes, Preventieadviseur Ergonomie bij Attentia. "Met draagbare bewegingstrackers werden de fysieke belasting en de lichaamsbewegingen op een snelle en objectieve manier nauwkeurig in kaart gebracht.”

 

Naast het onderzoek met de 3D ErgoMotion, werden medewerkers bevraagd naar hun mentale perceptie van hun werkomstandigheden. Daaruit kon afgeleid worden dat ook het mentale en psychosociale aspect van de job een grote rol speelt in hoe belastend een job wordt ervaren. Met deze kennis ging Attentia aan de slag om concrete oplossingen uit te werken in samenwerking met Carrefour en hun medewerkers. Het resultaat is een nieuw jobrotatiesysteem dat werkt voor iedereen.


Lees meer nieuws over: Attentia , Preventie en bescherming , Vitaliteit , ergonomie , gezondheid

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer