De federatie van de technologische industrie Agoria heeft haar preventieadviseur van het jaar verkozen. Dirk Gyzels is hoofd van de preventiedienst bij Inovyn Manufacturing Belgium in Antwerpen. Agoria motiveert deze keuze op basis van zijn uitgewerkt preventiebeleid, met een grote betrokkenheid met contractors.

Bron: Agoria

Inovyn produceert chloor, hoofdzakelijk als grondstof voor grote klanten in de haven van Antwerpen, en aanverwante producten zoals natrium- en kaliumhydroxide. Dirk Gyzels staat in voor de veiligheid van eigen medewerkers en contractoren op het bedrijfsterrein. In de toepassing van zijn beleid richt hij zich ook tot contractoren, zoals o.a. bij werkvergunningen en laatste-minuut-risicoanalyses, observatierondgangen, opleidingen en incidentenonderzoek. Dat vereist een zeer sterke betrokkenheid van de contractors in de communicatie, gesteund op nabijheid en bereikbaarheid. Inovyn beschikt ook over verbeterprogramma's die het veiligheidsbeleid ondersteunen. 

Marc Lambotte, CEO van Agoria: "Preventie gaat over het voorkomen van kleine ongemakken en grote drama's. Daarbij mag geen onderscheid gemaakt worden tussen de eigen medewerkers en de collega's die voor rekening van andere bedrijven bij je aan de slag zijn. Het zijn allemaal mensen die 's morgens naar hun werk gaan en die 's avonds even gezond weer naar hun familie moeten kunnen vertrekken. Dat heeft Dirk Gyzels perfect begrepen en dat maakt van hem een voorbeeld dat we met veel plezier toejuichen."

 

Bronnen

 

Onze oprechte gelukwensen aan de laureaat van de award Preventieadviseur van het jaar!

We feliciteren hem met deze welverdiende prijs.

 

 

 

 


Lees meer nieuws over: Preventie en bescherming , preventieadviseur

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer