Primaire tabs

U bent hier

Griep treft jaarlijks 1 op 10 mensen, is zeer besmettelijk en kan ernstige gevolgen hebben voor uw bedrijf. We spreken dan niet over een verkoudheid of grieperigheid. De symptomen van griep gaan gepaard met koorts, hoesten en pijn en houdt uw medewerkers meerdere dagen tot zelfs weken weg van het werk. Vaccinatie is de enige manier om u en uw medewerkers tegen griep en zijn gevolgen te beschermen. Na vaccinatie is de kans op griep veel kleiner. Mocht u toch griep krijgen, dan is de kans op complicaties zoals bijvoorbeeld longontsteking kleiner. Vaccinatie is een gewaardeerde service voor uw medewerkers in het kader van uw gezondheids- en welzijnsbeleid. Veel bedrijven bieden daarom in het najaar hun werknemers de mogelijkheid om zich dankzij een griepprik te laten vaccineren tegen de griep. Wist u trouwens dat het griepvaccin een algemene efficiëntie van 70% tot 80% heeft?

 

Bescherm uw medewerkers tegen griep
én verminder het aantal ziektedagen.

Voor wie aanbevolen?

De griepprik is sterk aanbevolen aan iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep en aan deze personen die gevoelige personen kunnen besmetten.

  • Iedereen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease - Chronische obstructieve longziekte), een lever- of nierziekte, diabetes, een chronische spierziekte, verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling
  • Alle personen werkzaam in de zorgsector
  • Zwangere vrouwen 
  • Ook voor gezondere mensen vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het griepvirus ondergaat regelmatig veranderingen. Het griepvaccin wordt elk jaar aangepast in functie van de meest recent ontdekte mutaties van het virus. Elk jaar moet u opnieuw een griepvaccin toegediend krijgen.

  • Bestel het aantal gewenste vaccins aan de hand van onderstaand formulier
  • De vaccins worden toegediend door een verpleegkundige:
    • in één van onze medische centra
    • of bij u op kantoor indien minimum 20 vaccins besteld worden 

Organiseer uw griepvaccinatiecampagne

Wij wensen u er nu reeds op attent te maken op de organisatie van een griepvaccinatiecampagne binnen uw bedrijf. 
Griepvaccinatie in de periode van eind oktober tot december is de beste bescherming. Attentia helpt u graag.

 

Bestel nu uw vaccins