Primaire tabs

U bent hier

Bescherm uw medewerkers tegen de griep
én verminder het aantal ziektedagen.

 

Het coronavirus stelt onze maatschappij voor enorme uitdagingen en meer dan ooit beseffen we wat een virus kan veroorzaken. De afgelopen maanden werd dan ook duidelijk dat een vaccin en een efficiënte vaccinatiestrategie van groot belang zijn. Tegen het influenzavirus, dat de griep veroorzaakt, is er gelukkig ook een effectief en veilig vaccin. Ga alvast van start met uw interne griepvaccinatiestrategie!

Bescherm uw medewerkers

1 op 10 mensen krijgt jaarlijks de griep, telkens in de periode januari - maart. De griep gaat gepaard met koorts, hoesten en pijn en zorgt voor zieke medewerkers, die enkele dagen tot zelfs weken afwezig kunnen zijn. Door de coronamaatregelen hadden we in 2021 geen griepseizoen, maar in 2022 zou de infectie wel eens dubbel zo hard kunnen toeslaan. 

Een griepvaccin in de periode van midden november tot eind december biedt de beste bescherming. Hierbij kunt u rekenen op Attentia voor het inenten van uw medewerkers. Bovendien biedt Attentia u bij uw bestelling postermateriaal aan waarmee u alvast een oproep kan lanceren naar uw medewerkers! Start nu alvast met uw interne griepcampagne en bestel de nodige vaccins >

Hoe gaat het in zijn werk?

De overheid heeft inmiddels gecommuniceerd geen fasering te zullen voorstellen, zie officiële communicatie van het Fagg op 12-07-2021. De apothekers zullen zoals steeds eerst beleverd worden, waarna oa. wij als externe dienst volgen. Daarom start Attentia de vaccinaties pas op vanaf half november, maar dit dus wel voor alle geïnteresseerde medewerkers.

Opnieuw is enkel het tetravalente vaccin beschikbaar in België. Deze bevat antigenen tegen de meest voorkomende influenza A stammen en componenten tegen de twee circulerende B stammen.
.
.

Veelgestelde vragen

Er rijzen heel wat vragen omtrent het griepvaccin:

  • Wie laat zich best vaccineren?
  • Komt er volgend jaar wel een griepseizoen?
  • Is het griepvaccin veilig?
  • Kun je het griepvaccin en een COVID-vaccin samen krijgen?
  • Is het griepvaccin effectief?

Raadpleeg hier onze FAQ voor het antwoord op de meest gestelde vragen >

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer