Primaire tabs

U bent hier

Het coronavirus stelt onze maatschappij voor enorme uitdagingen, en de toestand zal pas normaliseren als er een vaccin tegen COVID-19 beschikbaar is. Meer dan ooit beseffen we dus het belang van een vaccin en het effect dat een virus kan veroorzaken. Tegen het influenzavirus, dat de griep veroorzaakt, is er gelukkig wél al een effectief en veilig vaccin. 

1 op 10 mensen krijgt jaarlijks de griep. Dit gaat gepaard met koorts, hoesten en pijn en zorgt voor zieke medewerkers die enkele dagen tot zelfs weken afwezig kunnen zijn. Vaak wordt het influenzavirus onderschat. Het is bovendien heel besmettelijk. Een reële bedreiging voor uw onderneming dus. Start nu met uw interne griepvaccinatiecampagne. Een griepvaccin in de periode van eind oktober tot eind december biedt de beste bescherming. 

Vaccinatie is een gewaardeerde service voor uw medewerkers in het kader van uw gezondheids- en welzijnsbeleid. Veel bedrijven bieden daarom in het najaar hun werknemers de mogelijkheid om zich dankzij een griepprik te laten vaccineren tegen de griep. Wist u trouwens dat het griepvaccin een algemene efficiëntie van 70% tot 80% heeft?

 

Bescherm uw medewerkers tegen griep
én verminder het aantal ziektedagen.

Voor wie aanbevolen?

Het griepvaccin is sterk aanbevolen voor iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep en voor medewerkers die gevoelige personen kunnen besmetten.

  • Iedereen met een hart- of longziekte zoals ernstig astma of COPD (Chronic Obstructive Pulmonary Disease - Chronische obstructieve longziekte), een lever- of nierziekte, diabetes, een chronische spierziekte, verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling
  • Alle personen werkzaam in de zorgsector
  • Zwangere vrouwen 
  • Ook voor medewerkers vanaf 50 jaar kan vaccinatie zinvol zijn

Hoe gaat het in zijn werk?

Het griepvirus ondergaat regelmatig veranderingen. Het griepvaccin wordt elk jaar aangepast in functie van de meest recent ontdekte mutaties van het virus. Het griepvaccin dient dus elk jaar opnieuw toegediend te worden. 

  • Bestel het aantal gewenste vaccins aan de hand van onderstaande bestelknop en vul het bestelformulier in.
  • De vaccins worden toegediend door een verpleegkundige:
    • in één van onze medische centra
    • of bij u op kantoor indien minimum 20 vaccins besteld worden 

Organiseer nu uw griepvaccinatiecampagne

Start nu al met de griepvaccinatiecampagne in uw onderneming. We stellen een gratis poster ter beschikking om uw medewerkers op te roepen om zich te laten vaccineren. Griepvaccinatie in de periode van eind oktober tot december is de beste bescherming. Attentia helpt u graag.

 

Bestel nu uw vaccins