Primaire tabs

U bent hier

Vitaal leiderschap

Vitaal leiderschap is de nieuwe manier van kijken naar leiderschap. Vandaag de dag wordt veel van ons verwacht, de uitdagingen worden steeds groter. De stijging in absenteïsme van de laatste jaren toont aan dat het anders moet als we gezond en succesvol aan de slag willen blijven. Met het programma 'Vitaal leiderschap' kunnen uw leidinggevenden vroegtijdig probleemsignalen herkennen en het welzijn van hun medewerkers verbeteren. Dit leidt uiteraard ook tot betere prestaties, meer engagement en een verhoogde motivatie. Onze aanpak start bij zelfzorg, om zo stap voor stap te komen tot coachende bijsturing en dus een volleerd vitaal leider.

Basismodule Vitaal Leiderschap,
de essentiële bouwstenen

Het programma bestaat uit verschillende opleidings-modules, te beginnen bij 'Vitaal leiderschap, de essentiële bouwstenen'. Deze workshop is als het ware de basis. Om verder te groeien naar een volleerd vitaal leider, kunt u modulair ook kiezen uit 6 aanvullende modules:

Maak kennis met uw brein en verhoog uw focus
(optie module)

Om ervoor te zorgen dat u uw hersenen gericht kunt aansturen en om kunt gaan met situaties van hoge druk, dient u de fundamenten van uw brein te begrijpen. En nog beter, uw brein te kunnen controleren. Niet evident, maar een gave die u kunt aanleren met deze training.

Hoe voer ik een effectief verzuimgesprek?
(optie module)

Ziekteverzuim heeft een negatieve impact op uw organisatie. En dan hebben we het niet alleen over de kosten, maar ook over collega's die extra belast worden, klanten die niet goed bediend worden, … Maak verzuim bespreekbaar en leer in deze interactieve workshop hoe u een effectief verzuimgesprek kunt voeren.

Stress & burn-out: Hoe te detecteren?
(optie module)

Als leidinggevende heeft u een belangrijke rol in de preventie van stress. Tijdig herkennen en erkennen van de stresssignalen bij uw medewerkers helpt erger voorkomen. Maar hoe doet u dat best? In deze interactieve workshop leert u er alles over.

Positief omgaan met feedback leidt tot persoonlijke groei
(optie module)

Een evaluatie van uw leidinggevende, een opmerking van uw collega of partner, een reactie van een voorbijganger, … Aan feedback hebben we geen tekort. Maar feedback krijgen en juist interpreteren is geen evidentie, nochtans kan het uw groei positief stimuleren. Opnieuw een vaardigheid die u kunt leren met deze interessante workshop. een effectief verzuimgesprek kunt voeren.

Van intergenerationeel onbegrip naar intergenerationele samenwerking
(optie module)

Voor het eerst zijn er drie, soms wel vier generaties aan de slag in uw organisatie. Elk met zijn eigen cultuur, waarden én verwachtingen. Ook aandacht voor intergenerationeel samenwerken behoort tot vitaal leiderschap. Leer er alles over in deze opleiding.

Met minder energie, maar meer resultaat: verhoog uw persoonlijke efficiëntie
(optie module)

Door een gebrek aan productiviteit van kernmedewerkers lopen bedrijven gemiddeld 35% winst mis. We krijgen per dag zoveel vragen en informatie binnen, dat we de focus op onze kerntaken uit het oog verliezen. Verhoog uw productiviteit en efficiëntie met deze workshop!

Duurzame resultaten met vitaal leiderschap!

 

Medewerker
Medewerker

Meer energie en ownership leidt tot een positieve werkbeleving.

HR & Preventieadviseur
HR & Preventieadviseur

Fysieke, mentale, sociale & zingeving - training en coaching met meer betrokkenheid.

Organisatie
Organisatie

Meer motivatie met minder verzuim en absenteïsme en een positiever bedrijfsimago.

Vitaal leiderschap binnen uw organisatie uitrollen?

 
2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer