Primaire tabs

U bent hier

Besteed daarom de nodige aandacht aan een HR en Well-being beleid dat strategisch onderbouwd is en koppel daaraan de nodige acties.

Dat ziekteverzuim in stijgende lijn ligt in België is geen nieuws. Sinds enkele jaren zien we naast kort verzuim, vooral langdurig verzuim pieken. De oorzaken van absenteIsme zijn divers. Vergrijzing, de vraag naar meer flexibiliteit en een snel veranderende wereld zorgen voor meer stress. Zowel fysieke als mentale klachten liggen aan de oorzaak van het toegenomen absenteïsme.

Ziekteverzuim heeft een enorme impact op de werking van uw onderneming. Er is niet alleen de kost van de afwezige en de niet-gepresteerde uren, collega’s moeten taken overnemen, er moet vervanging gezocht worden, er is extra opvolging nodig, … Een duurzame aanpak van absenteïsme dringt zich dus op en dat kan met een goed doordacht verzuim- en re-integratiebeleid.

Weet u hoeveel ziekteverzuim uw onderneming kost?

Veel ondernemingen zien de negatieve impact van verzuim op werknemers en bedrijfsresultaten. Absenteïsme kost bovendien handenvol geld. Bereken met onze verzuimcalculator hoeveel! U zal ontdekken dat uw investering in een verzuimbeleid loont!

De kost van ziekteverzuim in uw onderneming berekenen?

Doe het hier!

Meer weten over re-integratie als onderdeel van uw verzuimbeleid?

Bekijk het webinar

Re-integratie na langdurige afwezigheid

Denk bij uw verzuimbeleid ook aan re-integratie van langdurig zieke medewerkers. De preventieadviseur of arbeidsarts speelt een belangrijke rol hierbij, maar ook de leidinggevenden moeten gesensibiliseerd worden. Verzuim efficiënt aanpakken doet u met een doordacht verzuim- én re-integratiebeleid. Wij helpen u graag bij het uittekenen van een duurzame oplossing met aandacht voor gezondheid, vitaliteit en inzetbaarheid.

Dring absenteïsme terug met uw HR & Well-being beleid

Een eerste stap in uw aanpak rond verzuim is ervoor zorgen dat uw onderneming wettelijk in orde is met alle vereisten. Maar daarna kunt u een stap verder gaan en kiezen voor een geïntegreerd beleid op lange termijn. Een beleid waarbij zowel inzichten in HR als in Well-being worden gecombineerd of wat wij noemen een strategisch HR- en Well-being beleid. Wij onderzochten alvast hoe matuur bedrijven zijn op vlak van HR & Well-being.

Benieuwd naar de resultaten van de nationale test HR & Well-being?

preventie

 

Download het eindrapport

Krijg inzicht in ziekteverzuim met het HR-dashboard

Meten is weten! De juiste cijfers kunnen uw HR- & Well-being beleid kracht bij zetten. Met het HR-dashboard krijgt u inzicht in het ziekteverzuim binnen uw organisatie. In een vingerknip komt u alles te weten over onder andere het aantal afwezigheden, het aantal ziektedagen en de betaalde afwezigheidsuren. Het HR analytics dashboard zal u op weg helpen om het juiste verzuimbeleid voor uw onderneming uit te tekenen.

Meer weten over uw HR dashboard?

Lees meer