Primaire tabs

U bent hier

Warrants

Je wil dat je medewerkers netto zoveel mogelijk overhouden van hun bonus, commissie of kwartaalbonus? Je wil de kosten voor bonussen beperken, maar je medewerkers netto niets ontnemen? Of je bent op zoek naar een manier om je medewerkers bijkomend te belonen voor hun inzet, flexibiliteit en zelfstandigheid? Dan zijn warrants iets voor jou! 

Warrants* bieden altijd voordelen, ook als de beurs het minder goed doet. Warrants zijn zowel voor je onderneming als voor je medewerkers voordeliger dan een klassieke uitbetaling, omdat ze als verloning niet onderworpen zijn aan sociale bijdragen. 

Het voordeel is opmerkelijk: met een bonus in warrants en een warrantsplan, houden je medewerkers tot 37% meer netto over, vergeleken met een klassieke bonus. 

Je kan er ook voor kiezen de bruto-investering te beperken: je medewerkers ontvangen in verhouding nog steeds een groter netto voordeel dan bij een klassieke bonus, maar je investeert minder als werkgever. Een win-win situatie! Bovendien kan je niet enkel bonussen, maar ook commissies of bepaalde andere uitkeringen in warrants uitbetalen. 

 

"Met warrants als bonus geef je je medewerkers tot 37% meer netto én bespaar je zelf."

Zo gaat het in z'n werk

Warrants

Daarom kiest u voor warrants

Het warrantsplan voldoet aan de juridische voorwaarden die de instanties voor sociale zekerheid vooropstellen. Omdat de hele administratieve procedure conform de wetgeving verloopt, is de vrijstelling van de socialezekerheidsbijdragen gegarandeerd. 
 
Als werkgever loop je geen financieel risico tussen het moment van de aankoop van de warrants en de toekenning aan je medewerkers.  
 
Medewerkers kunnen de warrants al de dag na de toekenning verkopen - overnight selling - of er voor kiezen de waarde van de warrants te volgen en een verkooporder te registreren op een moment naar keuze – live selling. In het tweede geval hoeft de werknemer dus niet blind te verkopen hij beslist zelf wanneer en aan welke prijs de warrants worden verkocht. 
 
Als medewerker hoef je geen financiële rekening (zicht- of effectenrekening) te openen.  

Wat wij concreet voor u doen

Wij staan je bij om de strikte juridische, financiële en administratieve procedures na te leven. Dat kan gaan om: 

  • het informeren van je medewerkers 
  • het innen van de bedrijfsvoorheffing voor jou (die gaat meteen terug naar de werkgever voor afdracht na 60 dagen) 
  • het opvolgen van de timing (intekenperiode, aankoop van de warrants, ...) 
  • de payroll in goede banen leiden (wij stellen gebruiksklare info voor loonverwerking ter beschikking bij jouw sociaal secretariaat) 

Bereken je voordeel en dat van je medewerkers

Met warrants houden je medewerkers meer over aan hun bonus. Daarom is het ook een ideaal middel om waardevolle medewerkers aan je onderneming te binden. Wist je trouwens dat je warrants ook kan opnemen in je plan voor flexibel verlonen of in je cafetariaplan?

Onze simulatietool berekent voor jou hoeveel er netto overblijft van een klassieke bonus, of van een bonus onder de vorm van warrants. Benieuwd hoeveel voordeel je eruit haalt en of warrants voor jou de juiste keuze zijn? Bereken het met onze 'Bonus bruto-netto calculator'. 

Bereken nu je voordeel

*Voor klanten die geen cashrekening hebben bij ons partner, is een minimum afname van €250K vereist. Neem contact op met ons voor meer informatie. 

 

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer