Primaire tabs

U bent hier

Strategisch loonbeleid

Een evenwichtig en onderbouwd loonbeleid? Dat kan. Bij het bepalen van de verloningsstrategie moet rekening worden gehouden met de strategie van uw organisatie en met de context waarin deze evolueert. Een goed onderbouwd strategisch loonbeleid slaagt erin de investeringen in medewerkers te optimaliseren en daarbij iedereen correct te verlonen én te belonen. Een loonbeleid moet dus kostenbewust zijn. Een correcte verloning, marktconform, maar ook rekening houdend met gebruik van tijd en geld.

Een efficiënt loonbeleid overtuigt uw medewerkers nog meer om de strategische doelstellingen van uw organisatie te helpen realiseren. Verder werkt het ook positief voor de retentie van uw getalenteerde medewerkers.

 

Maak het verschil met uw loonbeleid!

Gratis e-book: Hoe stelt u een strategisch loonbeleid op? 

Wat is een strategisch loonbeleid concreet? Hoe begint u hieraan? Hoe gaat u stap voor stap te werk?  

Dit gratis e-book wijst u de weg.

 

Een strategisch loonbeleid op maat loont!

 

Bij het opstellen van een strategisch verloningsplan moet u rekening houden met een aantal belangrijke factoren. Geen evidentie, maar Attentia begeleidt u hierin. We overlopen samen met u de uitgangspunten van uw verloningspolitiek en bekijken hoe we het beleid concreet kunnen invullen door optimaal gebruik te maken van financiële voordelen zoals loonoptimalisatie (bv. flexibel verlonen) of bonusoptimalisatie (bv. warrants).

Advies van diverse experts

Elementen waar u rekening mee moet houden:

 

1

Waarvoor betalen?

2

Hoe betalen?

3

Hoeveel betalen?

Hoe kunt u aan de hand van uw loonbeleid de doelstellingen van de organisatie bereiken?

Welke looncomponenten worden voorzien in het loonpakket?

Betaalt u teveel of te weinig in vergelijking met andere ondernemingen? Met onze loonbenchmark ziet u meteen hoe u ervoor staat t.o.v. uw sector in ons land.

     

4

Wat met interne gradatie?

5

Verschil in loon tussen medewerkers met dezelfde functie?

6

Is een loonpakket ‘op maat’ van de werknemer mogelijk?

Hoe verhouden de verschillende functies/loonklassen zich ten opzichte van elkaar?

Hoe gaat u om met medewerkers die wel dezelfde functie uitoefenen, maar niet dezelfde competenties hebben of niet dezelfde prestaties leveren?

Kunt u uw medewerkers de kans bieden om zelf te kiezen voor een aantal looncomponenten die meer aansluiten bij hun persoonlijke situatie?

Webinar

 

Bekijk de webinar rond strategisch loonbeleid,
met antwoorden op veelgestelde vragen uit de praktijk!