Primaire tabs

Sociale verkiezingen? Laat niets aan het toeval over!

De sociale verkiezingen van mei 2020 worden UITGESTELD

Door de Corona-crisis is de normale werking van vele ondernemingen zwaar verstoord. Ingevolge de grote fysieke afwezigheid van werknemers op de werkvloer wordt de degelijke organisatie van sociale verkiezingen en de verderzetting van de lopende procedure onmogelijk. Lees hier wat dit concreet betekend.

Meer informatie

De sociale verkiezingen vinden plaats in mei 2020. Dat lijkt nog veraf, maar de verkiezingsprocedure is omslachtig en de eerste officiële stappen moeten in 2019 al worden gezet. De volledige procedure loopt immers over 150 dagen en vraagt heel wat strikte opvolging van uw hr-afdeling. Een minieme fout kan er namelijk voor zorgen dat u de procedure helemaal opnieuw moet opstarten. Vandaag al eens stilstaan bij de aanpak en de resources die nodig zijn om de workload op te vangen is dus zeker geen overbodige luxe.

Gedeeltelijk of volledig uitbesteden? Het kan!

Aangezien de sociale verkiezingen heel wat extra inspanningen vergen van uw hr-departement en een nauwgezette opvolging noodzakelijk is, is het interessant om dit pakket uit te besteden aan een betrouwbare partner. Attentia bouwde doorheen de jaren heel wat expertise op rond de sociale verkiezingen en is dus uw partner bij uitstek. U kiest zelf wat u uitbesteedt en wat u zelf in handen houdt.

Formule 1: Ga zelf aan de slag 

U heeft zelf kennis van de procedure en u heeft geen specifieke juridische bijstand nodig doorheen het proces van de sociale verkiezingen?

Dan kunt u de procedure zelf ter harte te nemen met het XY-pakket van onze partner Agoria.

Dit pakket wordt aanvaard door de vakbonden en aanbevolen door het VBO.

 

Formule 2: Begeleiding door Attentia

Als operationele expert zorgt Attentia voor een kwalitatieve begeleiding doorheen het traject van a tot z. Een persoonlijke begeleider neemt uw sociale verkiezingen in handen en volgt uw kieskalender en de bijhorende formaliteiten nauwgezet op. Met de kennis van deze expert vermijdt u alle valkuilen van de procedure. Hij of zij bereidt alle documenten die u nodig heeft grondig voor. Zo nemen uw nieuwe comité en ondernemingsraad een vliegende start.  

Mogelijke extra’s

Naast de twee bovenstaande formules, kunt u optioneel voor een aantal bijkomende diensten gaan:

  • Bijkomende ondersteuning voor uw HR-team via outsourcing gedurende deze drukke periode
  • Aanwezigheid van een consultant op de dag van de verkiezing
  • Bijkomende praktische en juridische ondersteuning
  • Extra workshops bvb. voor de voorzitters en secretarissen van de kiesbureaus
  • Administratieve ondersteuning ter plaatse zoals bvb. het versturen van kopies naar vakbonden, het afleveren van oproepingsbrieven en andere.