Primaire tabs

Simulatie nieuwe tarifering preventie en bescherming

Simulatie nieuwe tarieven preventie en beschermingVanaf januari 2016 verandert de berekening van uw bijdrage voor preventie en bescherming op het werk (wat verandert er precies?). Om in te kunnen schatten of uw bijdrage volgend jaar omhoog gaat of net daalt, bouwde Attentia een simulatietool waarmee u het totale budget en het aantal preventie-eenheden vanaf 2016 simuleert, en waarmee u ook meteen het verschil ten opzichte van de oude tarifering kan berekenen.

Door het ingeven van uw NACE-code en het aantal werknemers krijgt u snel zicht op het nieuwe totaalbudget en het aantal preventie-eenheden waarover u zal beschikken, indien van toepassing. Vul ook het huidige aantal jaarlijks, driejaarlijks of vijfjaarlijks onderworpenen in en de tool berekent voor u het verschil tussen de oude en nieuwe tarificatieregels.

(Opgelet: deze tool is niet compatibel met IE 9)

 

Opgelet

  • De berekening op basis van de oude tarifering geeft u het basisbedrag, zonder extra’s. Het houdt dus geen rekening met extra kosten zoals verplaatsingsonkosten, extra interventies door een arbeidsgeneesheer, verpleegkundige of preventie-adviseur, medisch-technische prestaties (zoals vaccins, laboanalyses, visiotesten, …), niet-periodieke onderzoeken, opleidingen (zoals ehbo-opleidingen) of welzijnsprojecten. 
  • De gebruikte tarieven zijn vastgelegd in een wetsontwerp dat werd goedgekeurd op 14/12/2015.
  • De resultaten van deze simulatie zijn louter informatief en zijn afhankelijk van de gegevens die u invoert. Attentia is niet verantwoordelijk voor foutieve gegevens en kan niet aansprakelijk gesteld worden voor afwijkingen van eender welke aard. Bent u klant en heeft u een vraag over uw specifieke situatie, contacteer dan uw klantenbeheerder.