Primaire tabs

Wet Peeters: Werkbaar Wendbaar Werk

Na maandenlang onderhandelen is de wet Werkbaar Wendbaar Werk van Minister Peeters bijna een feit. Bedoeling van de veelbesproken wet is de hervorming van de arbeidsmarkt via een aantal innovatieve en ingrijpende maatregelen. Het uitgangspunt van deze hervorming is de verwezenlijking van drie grote doelstellingen: werkbaar werk voor iedereen, meer jobcreatie en het stimuleren van sociale innovatie. Maar u vraagt zich waarschijnlijk af: ‘Wat betekenen deze maatregelen voor mijn onderneming?’

 

"Wij begeleiden u om de belangrijkste maatregelen
te vertalen naar een gemoderniseerd arbeidsrecht
op maat van uw onderneming."

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle belangrijke maatregelen die een impact kunnen hebben op uw organisatie. Daarbij wordt een onderscheid gemaakt tussen de maatregelen die onmiddellijk toepasbaar zijn in uw onderneming – mits het naleven van de in de wet voorziene formaliteiten – en andere maatregelen die vooraf nog verdere uitvoering behoeven op federaal of sectoraal niveau.

 

Meteen aan de slag gaan

Maatregelen om direct mee aan de slag te gaanMaatregelen om meteen mee aan de slag te gaan. Wist u dat u de arbeidsduur kan organiseren in functie van piek- en dalmomenten? Dat uw medewerkers voortaan op vrijwillige basis 100 overuren mogen presteren? En dat er nu ook een wettelijk kader bestaat voor occasioneel telewerk?

Ontdek meer ›
Of bekijk onze samenvattende infographic ›

Ons webinar gemist?

Attentia webinarOntdek welke impact de Wet Peeters: Werkbaar Wendbaar Werk heeft op uw onderneming. De wet Werkbaar Wendbaar Werk moet de mogelijkheid bieden drie doelstellingen te verwezenlijken: werkbaar werk voor iedereen, kansen scheppen om banen te creëren door een grote wendbaarheid en sociale innovatie.

Herbekijk hier het webinar ›

Maatregelen na een akkoord op sectorniveau

Mits akkoord op sectorniveauWist u dat u variabele uurroosters kan opstellen om productiefluctuaties op te vangen? Dat uw medewerkers vakantiedagen kunnen opsparen? Dat ze verlofdagen kunnen schenken aan collega’s? Dat de voorwaarden om toe te treden tot werkgeversgroeperingen versoepeld zijn? Dat u gemakkelijker deeltijdse arbeid kan organiseren en binnen een wettelijk kader glijdende werkuren kan invoeren? Dat de regeling rond tijdskrediet opnieuw wordt aangepast?

Ontdek meer ›

Inspirerende opleidingen

Inspirerende opleidingenSommige maatregelen verdienen een extra woordje uitleg om deze in praktijk te kunnen toepassen. Onze experten zorgen ervoor dat u weer helemaal up-to-date bent met de laatste ontwikkelingen inzake arbeidsduur, tijdskrediet en sociale actualiteit.

Schrijf u nu in ›

 

Krijg informatie van een expert

Wij helpen u met de vertaalslag voor uw onderneming.

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer