Primaire tabs

U bent hier

Het welzijn van onze medewerkers start bij een veilige en gezonde werkplek.”

Vertrouw op externe expertise voor preventie en bescherming op het werk

Van zodra u medewerkers in dienst hebt, verplicht de wet u een preventieadviseur aan te stellen. Hij waakt niet alleen over de veiligheid en de psychosociale aspecten van uw medewerkers, maar helpt ook bij een risicoanalyse. Dankzij de deskundigen van onze externe dienst voor preventie en bescherming voldoet u in één keer aan alle wettelijke verplichtingen.

5 goede redenen waarom Attentia 
ùw partner is voor Preventie en Bescherming.

Lees ze hier

 

Laat u niet verrassen en hou rekening met de geplande inspectiecampagnes voor 2019. 

Lees meer

Bent u wettelijk in orde?

Om de risico’s in uw onderneming te beheersen zijn er een aantal wettelijke verplichtingen op vlak van preventie en bescherming. Onze preventieadviseurs beschikken over de nodige expertise van deze domeinen.

Attentia helpt u preventief, door potentiële risico’s op te sporen en advies te geven. We zorgen ervoor dat u klaar staat voor eventuele controles door de Algemene Directie Toezicht op het Welzijn op het Werk en dat u in orde met al uw verplichtingen. Naast deze basisdienstverlening kunnen wij een pakket op maat uitwerken rond risicobeheersing, denk maar aan ergonomie of een self assessment voor beeldschermwerkers.

Investeer in een veilige werkplek 

Risico’s beheersen en tot een minimum herleiden binnen uw bedrijf is een omvangrijke taak. Uiteraard wilt u hierin verder gaan dan het naleven van de wettelijke verplichtingen rond preventie en bescherming. Attentia helpt u met een preventief programma. We sporen potentiële risico’s op, geven advies en organiseren opleidingen. Het resultaat voor uw organisatie? Minder absenteïsme, een hogere retentie, minder arbeidsongevallen én betere prestaties! 

Ontdek welke meerwaarde Attentia voor uw risicobeheersing betekent.

Bekijk ons aanbod

Één handige tool voor uw HR én Well-being 

Uw medewerkers bepalen mee het succes van uw organisatie. Maar gelukkige medewerkers krijgt u niet meer met een uniforme one-for-all aanpak. Dankzij ons digitaal platform DOTS kunt u personaliseren en alles toch eenvoudig en efficiënt opvolgen. DOTS Health & Safety biedt u een digitale ondersteuning voor uw gezondheids- en preventie- & beschermingsbeleid. Bovendien ondersteunt deze solution u om resultaatsgericht arbeidsongevallen, verzuim, verloop… aan te pakken.

Ontdek DOTS

Klaar voor de toekomst met HR-analytics

Data is het nieuwe goud, maar hoe delf je het? Het analyseren en gebruiken van data biedt u de nodige inzichten om de juiste beslissingen te nemen op vlak van preventie en bescherming. Het Attentia Business Intelligence team helpt bij het analyseren van uw beschikbare data en bezorgt u de nodige inzichten om de juiste beslissingen te nemen op vlak van gezondheid en veiligheid.

Benieuwd wat dat concreet betekent?
Herbekijk hier het webinar ‘Data is knowledge. Knowledge is power.’