Primaire tabs

U bent hier

Stressmanagement

Meer dan 50% van de Belgen heeft last van stress op het werk. Dat percentage stijgt jaarlijks. Voor uw werknemers is het daarom uiterst belangrijk dat ze leren met stress omgaan.
Door een goed uitgekiend stressmanagement binnen het bedrijf kunnen ze het ontstaan van fysieke en psychische gezondheidsklachten vermijden en stresssituaties ombuigen tot positieve ervaringen.

Attentia biedt een volledig traject stressmanagement aan dat het stressniveau van uw organisatie op een gezond peil brengt. Onze methodiek leidt tot duurzaam engagement van uw medewerkers: onontbeerlijk voor uw corporate vitality.

 

Onze aanpak: stress + energie

Attentia kiest voor een positieve benadering van stressmanagement. Omdat stress zich kan situeren op persoonlijk vlak, in teamverband of binnen de globale organisatie, hanteren we een driedimensionele aanpak.
We pakken de oorzaken van stress aan en bekijken ook het bredere plaatje. Waar halen uw medewerkers energie uit? En hoe kunnen we die energiebronnen stimuleren? Zo onderzoeken we hoe we de veerkracht en vitaliteit van uw werknemers kunnen verhogen en behouden.

 

Meten is weten

Het vertrekpunt van onze aanpak rond stressmanagement is een grondige meting. Daarvoor gebruiken we SENSOR, een modulaire vragenlijst die een duidelijk beeld geeft van de stress- en energiebronnen in uw organisatie.

 

Actieplan

Op basis van de meting en uw KPI’s stellen we een actieplan op dat de stressoorzaken aanpakt en de energiebronnen stimuleert. Daarbij werken we rond de volgende assen:

  • teamcoaching: om stresssignalen tijdig te herkennen, bijvoorbeeld, of beter om te gaan met stress
  • teamevents rond sensibilisering
  • energiemanagement

 

Wat kan u verwachten na het stressmanagementtraject van Attentia?

Ons stressmanagement traject zorgt voor:

  • lager absenteïsme
  • minder personeelsverloop
  • minder fouten en incidenten
  • grotere klantentevredenheid

Met stressbestendige , geëngageerde en veerkrachtige medewerkers  kan u bovendien makkelijker uw HR-KPI’s en bedrijfsdoelstellingen realiseren.

 

Geïntegreerd vitaliteitsbeleid

Natuurlijk kan u snel en pragmatisch aan de slag met onze aparte bouwblokken rond stress. Dit levert u snel het nodige resultaat op.

Nog ambitieuzer? Via corporate vitality bouwt u met Attentia een geïntegreerd vitaliteitsbeleid uit. Dankzij de synergie tussen de verschillende onderdelen (stressmanagement en energiemanagement) bereikt u nog betere en duurzamere resultaten.

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer