Primaire tabs

U bent hier

Risico’s beheersen en tot een minimum herleiden binnen uw bedrijf is een omvangrijke taak. Uiteraard wil u hierin verder gaan dan het naleven van de wettelijke verplichtingen rond preventie en bescherming. Attentia helpt u daarbij met een preventief programma. We sporen potentiële risico’s op, geven advies en organiseren opleidingen.

Resultaten voor uw organisatie:

 • minder absenteïsme
 • hogere retentie
 • minder arbeidsongevallen
 • betere prestaties

 

Wettelijk bepaalde verplichtingen

De wetgeving rond veiligheids- en gezondheidsrisico’s omvat 3 domeinen waarin onze preventieadviseurs over een ruime expertise beschikken:

 • werkposten regelmatig bezoeken
 • arbeidsongevallen onderzoeken
 • klachten van grensoverschrijdend gedrag op het werk onderzoeken

Risico's beheersen levert onmiddellijk resultaat op. Daarom pakken onze preventieadviseurs de onderzoeken grondig aan en verliezen ze nooit het totaalbeeld uit het oog.

 

Preventief programma voor risicobeheersing

Omdat de risico’s en de behoeften verschillen per bedrijf, werkt Attentia altijd samen met u een pakket op maat uit rond preventieve risicobeheersing.

 

Een greep uit ons aanbod

 • Attentia’s 3D ErgoMotion is een 3D bewegings- en houdingsanalyse met draagbare bewegingstrackers. Met andere woorden, een innovatieve en digitale manier om de fysieke belasting objectief te meten en op een efficiënte en nauwkeurige wijze de lichaamsbewegingen in kaart te brengen. In België is Attentia uniek in het aanbieden van deze wijze van 3D-analyse.

 • Met de DOTS solution "Self assessment beeldschermwerk" houdt u uw medewerkers vitaal en gezond aan het werk. Het medisch onderzoek voor beeldschermwerkers is sinds 2016 niet meer verplicht maar een risicoanalyse moet u wel nog kunnen voorleggen. Hoe pakt u dat op de meest efficiënte manier aan? Het online self assessment voor beeldschermwerkers, ontwikkeld door Attentia laat u toe om de juiste prioriteiten en acties te bepalen.

 • Zijn uw medewerkers onderhevig aan straling of gevaarlijke stoffen? Attentia voert risicobeoordelingen uit en zorgt ook in dit kader voor een veilige en gezonde werkomgeving. Ons team van experts bestaat uit arbeidshygiënisten, arbeidsgeneesheren - toxicologen en milieuspecialisten.

 • Attentia Preventie en Bescherming beschikt over ervaren experten die de interne preventiedienst binnen uw bedrijf kunnen helpen met het analyseren van arbeidsongevallen en het verstrekken van passend advies.  We ondersteunen uw bedrijf op projectbasis of voor langere periodes. Ons actieterrein: beleid (globaal preventieplan, procedures, veiligheidshandboek,..), risico-inventarisatie en -evaluatie, beheersing, Zorgsystemen & sensibilisatie, proactief of ad hoc advies op maat, opleidingen.

 • Zitten uw medewerkers urenlang aan de computer? Tillen ze vaak zware lasten? Niet alleen een slechte houding en voortdurend dezelfde bewegingen uitvoeren, zorgen voor ergonomische klachten. Ook stress en werkdruk spelen een rol. Een geïntegreerd beleid biedt dan raad! Onze dienst ergonomie kan ondernemingen op verschillende niveaus bijstaan: bij het uitwerken van projecten i.v.m. correctieve en/of conceptergonomie, de aanpassing of inrichting van werkplekken, de keuze van het kantoormeubilair, een analyse van het werkklimaat (verlichting, geluid, trillingen, …).

   

 • De Attentia e-learning voor beeldschermwerkers is laagdrempelig en helpt uw medewerkers te sensibiliseren op een leuke manier. Deze e-learning is ideaal om naar hun bestaande kennis te peilen die ze eventueel reeds hebben opgedaan uit de individuele rapportering bij de self-assessment beeldschermwerk.

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer