Primaire tabs

U bent hier

Dragen uw medewerkers zware lasten of voeren ze vaak dezelfde beweging uit? Zitten ze vaak heel lang stil op kantoor of tijdens het telewerken?  Beide situaties zijn niet ideaal voor hun gezondheid. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan ergonomie, want een ergonomische werkplek helpt om fysieke klachten te voorkomen.

Wat met ergonomie?

Ergonomie is het aanpassen van de (werk)omgeving aan de mens. Het aanbieden van ergonomische werkplekken, tools en hulpmiddelen optimaliseert een goede wisselwerking tussen de medewerker en zijn werkomgeving. Ook een goede organisatie met voldoende variatie in handelingen komt de ergonomie ten goede.

 

Waarom inzetten op ergonomie?

Een ergonomische werkplek resulteert in een beter welzijn van uw medewerkers, een gebruiksvriendelijkere werkomgeving, meer efficiëntie en dus gelukkigere medewerkers. Ze hebben minder lichamelijke klachten en zijn minder snel afwezig. Voor uw onderneming betekent dat meer efficiëntie, meer productiviteit en dus ook een gezondere onderneming. Dat is ook het motto van Attentia: gelukkige medewerkers zijn de drijvende kracht achter een succesvolle organisatie.

Hoe kan Attentia u erbij helpen?

Ergonomie is dus veel meer dan een aangepaste stoel of werktafel. Om te weten wat u exact moet aanpassen kan u een beroep doen op Attentia. Onze preventieadviseurs ergonomie ondersteunen bedrijven op maat binnen het welzijnsdomein ergonomie. Zij brengen door middel van een screening ergonomische risico’s en noden in kaart.

 

Wat kan je verwachten?

 • Uitvoering van risicoanalyses (Self-assessment) die de ergonomische knelpunten oplijsten
 • Opstellen van concrete maatregelen om ergonomie op de werkvloer te verbeteren
 • Ondersteuning voor het ergonomiebeleid in uw organisatie
 • Fysieke belasting (de houding, repetitief werk, trek- en duwkrachten, ...) kwantitatief in kaart brengen 
 • Individueel advies bij specifieke medische klachten.
 • En ontwerp- en aankoopadvies aan de hand van ergonomische normen en geldende wetgeving.
 • Tot slot houden wij u en uw medewerkers op de hoogte op vlak van ergonomie via onze e-learning voor beeldschermwerkers

3D ErgoMotion

3D ErgoMotion is een nieuwe technologie waarbij we met draagbare sensoren op een heel nauwkeurige en efficiënte manier een 3D bewegings- en houdingsanalyse in het werkveld maken. Door middel van de software verschijnt op het computerscherm van de preventieadviseur ergonomie quasi in realtime of de gewrichten al dan niet te veel belast worden. De preventieadviseur ergonomie analyseert deze data met een softwareprogramma en aan de hand van de resultaten kan hij doeltreffende preventiemaatregelen voorstellen.
 

Meer info over deze vernieuwende technologie

ErgoMove

Een tweede innoverende oplossing is ErgoMove. Het doel hiervan is om medewerkers aan het bewegen te zetten. ErgoMove bestaat uit een reeks korte oefeningen die elke medewerker kan uitvoeren.

Bij ErgoMove Live komen wij bij u langs in het bedrijf (of via Teams) om samen met uw team verschillende bewegingsoefeningen te doen.

ErgoMove Video geeft u iets meer flexibiliteit. De filmpjes met bewegingsoefeningen duren telkens amper 10 minuten en zijn altijd en overal beschikbaar en voor iedereen haalbaar. Alle oefeningen van ErgoMove zijn opgesteld door een team van experten, en een preventieadviseur ergonomie van Attentia geeft in de video instructies bij de oefeningen.

Het grootste voordeel van ErgoMove is dat het voor iedereen toegankelijk is, ongeacht leeftijd of conditiepeil. U heeft ook geen sporttenue of sportattributen nodig, enkel een bureaustoel en een tafel.
 

Download hier onze gratis Ergonomie brochures

Wil u graag uw medewerkers wat tips meegeven rond het instellen van hun werkruimte en korte oefeningen die aanzetten tot meer bewegen? 

 
Download dan onze gratis brochure 'In topvorm achter uw bureau’. U ontdekt er o.a.:
 • Hoe u uw bureaustoel perfect afstelt
 • Hoe ver u best van uw scherm zit
 • Waar een raam zich best bevindt t.o.v. uw bureau (handig voor thuiswerkers!) 
 • Welke kleine oefeningen u tussendoor kan doen
 • Etc. 
Of download onze brochure 'Spaar uw rug': vol tips hoe u rugpijn kunt vermijden door een juiste zithouding, een juiste hef- en tiltechniek te hanteren en de spieren te versterken. 
 
Ook bij telewerk is het belangrijk om een goede werk- en zithouding aan te nemen. Werkt u of werken uw medewerkers regelmatig van thuis? Download dan onze gratis brochure 'Tips & tricks voor een comfortabele telewerkplek'. 
 
Onze onepager geeft u in één oogopslag drie tips om de ideale werkplek, zowel thuis als op kantoor, in te richten. 
 
Heb je na een lange werkdag toch last van je nek of rug? Compenseer langdurig zitten met 3 eenvoudige oefeningen.
 

Hoe maken wij het verschil?
 

Medewerker

Experten
Wij werken met experten. Onze preventieadviseurs ergonomie hebben niet alleen een achtergrond in bewegingswetenschappen of kinesitherapie, maar volgden ook een aanvullende opleiding ergonomie. Bovendien hebben ze ervaring in diverse sectoren en die kennis nemen ze mee naar de specifieke situatie van uw onderneming. 

Proactief
Door het totaalplaatje te bekijken en te werken aan een echt partnership met onze klanten, kunnen we proactief voorstellen doen in plaats van reactief op te treden bij fysieke klachten of als er problemen opduiken.
 

Payroll medewerker
Innovatief
Attentia blijft bovendien innoveren. Onze ergonomiespecialisten volgen niet alleen de nieuwe trends op de voet, maar hanteren vernieuwende tools en oplossingen in zowel de analyse als de uitwerking op de werkvloer. We stellen er graag twee aan u voor: 3D ErgoMotion en ErgoMove.

2022 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer