Primaire tabs

U bent hier

Dragen jouw medewerkers zware lasten of voeren ze vaak dezelfde beweging uit? Zitten ze vaak heel lang stil op kantoor of tijdens het telewerken? Beide situaties zijn niet ideaal voor hun gezondheid. Het is dus belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan ergonomie, want een ergonomische werkplek helpt om fysieke klachten te voorkomen.

Wat met ergonomie?

Ergonomie is het aanpassen van de (werk)omgeving aan de mens. Het aanbieden van ergonomische werkplekken, tools en hulpmiddelen optimaliseert een goede wisselwerking tussen de medewerker en zijn werkomgeving. Ook een goede organisatie met voldoende variatie in handelingen komt de ergonomie ten goede.

 

Waarom inzetten op ergonomie?

Een ergonomische werkplek resulteert in een beter welzijn van jouw medewerkers, een gebruiksvriendelijkere werkomgeving, meer efficiëntie en dus gelukkigere medewerkers. Ze hebben minder lichamelijke klachten en zijn minder snel afwezig. Voor jouw onderneming betekent dat meer efficiëntie, meer productiviteit en dus ook een gezondere onderneming. Dat is ook het motto van Attentia: gelukkige medewerkers zijn de drijvende kracht achter een succesvolle organisatie.

Hoe kan Attentia jou hierbij helpen?

Ergonomie is dus veel meer dan een aangepaste stoel of werktafel. Om te weten wat je exact moet aanpassen kan je een beroep doen op Attentia. Onze preventieadviseurs ergonomie ondersteunen bedrijven op maat binnen het welzijnsdomein ergonomie. Zij brengen door middel van een screening ergonomische risico’s en noden in kaart.

 

Wat kan je verwachten?

 • Ondersteuning voor het ergonomiebeleid in jouw organisatie
 • Uitvoering van risicoanalyses die de ergonomische knelpunten en verbetervoorstellen oplijsten
 • Fysieke belasting (de houding, repetitief werk, trek- en duwkrachten, ...) kwantitatief in kaart brengen 
 • Opstellen van concrete maatregelen om ergonomie op de werkvloer te verbeteren
 • Individueel advies bij specifieke medische klachten.
 • En ontwerp- en aankoopadvies aan de hand van ergonomische normen en geldende wetgeving.
 • Opleidingen en ergocoachingen, zowel voor beeldschermwerk als voor fysieke belasting.

 

Voor beeldschermwerkers bieden we enkele specifieke diensten aan. 

 • een self-assessment of vragenlijst telewerk die de risico's van je beeldschermwerkers en/of telewerkers in kaart brengt
 • de opleiding hybride werken, afgestemd voor zowel kantoor- als telewerkers
 • e-learning beeldschermwerk

 

3D ErgoMotion

3D ErgoMotion is een nieuwe technologie waarbij we met draagbare sensoren op een heel nauwkeurige en efficiënte manier een 3D bewegings- en houdingsanalyse in het werkveld maken. Door middel van de software verschijnt op het computerscherm van de preventieadviseur ergonomie quasi in realtime of de gewrichten al dan niet te veel belast worden. De preventieadviseur ergonomie analyseert deze data met een softwareprogramma en aan de hand van de resultaten kan hij doeltreffende preventiemaatregelen voorstellen.
 

Meer info over deze vernieuwende technologie

 

 

 

E-learnings Ergonomie

Optimaliseer de werkplek van je medewerkers. Ontdek onze Ergo E-learnings en verminder eenvoudig en effectief de fysieke belasting van je team. Nu met 20% korting!
 

Ontdek het hier

Download hier onze gratis Ergonomie brochures

Wil je graag je medewerkers wat tips meegeven rond het instellen van hun werkruimte en korte oefeningen die aanzetten tot meer bewegen?

​Spaar je rug

 • In onze brochure 'Spaar je rug' krijg je tips hoe je rugpijn kunt vermijden door een juiste zithouding, een juiste hef- en tiltechniek te hanteren en hoe je de spieren kan versterken. 

 

Achter je bureau

 

Heb je na een lange werkdag toch last van je nek of rug? Compenseer langdurig zitten met 3 eenvoudige oefeningen.

 

Hoe maken wij het verschil?
 

Medewerker

Experten
Wij werken met experten. Onze preventieadviseurs ergonomie hebben niet alleen een achtergrond in bewegingswetenschappen of kinesitherapie, maar volgden ook een aanvullende opleiding ergonomie. Bovendien hebben ze ervaring in diverse sectoren en die kennis nemen ze mee naar de specifieke situatie van uw onderneming. 

Proactief
Door het totaalplaatje te bekijken en te werken aan een echt partnership met onze klanten, kunnen we proactief voorstellen doen in plaats van reactief op te treden bij fysieke klachten of als er problemen opduiken.
 

Payroll medewerker
Innovatief
Attentia blijft bovendien innoveren. Onze ergonomiespecialisten volgen niet alleen de nieuwe trends op de voet, maar hanteren vernieuwende tools en oplossingen in zowel de analyse als de uitwerking op de werkvloer. We stellen er graag twee aan u voor: 3D ErgoMotion en ErgoMove.

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer