Primaire tabs

U bent hier

Goldies & CAO 104

Dat we langer zullen moeten werken, weten we ondertussen allemaal. De Belgische arbeidsmarkt wordt gekenmerkt door een lage activiteitsgraad bij oudere werknemers. Nochtans is het noodzakelijk om ook deze doelgroep aan het werk te houden. Niet alleen maatschappelijk om de pensioenen betaalbaar te houden, maar ook om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen.

 

Verzeker de vitaliteit van uw oudere medewerkers

 

Werkgevers hebben een belangrijke rol te vervullen in het aanbieden en organiseren van ‘werkbaar werk’. Met de komst van cao 104 in 2013, moet elke werkgever met meer dan 20 werknemers jaarlijks een werkgelegenheidsplan “oudere werknemers” opstellen. Het doel daarvan is om medewerkers van 45 jaar en ouder flexibel, wendbaar, vitaal én gemotiveerd te houden om langer door te kunnen en willen werken. Deze maatregel hoeft niet per se de zoveelste administratieve last te zijn. Het is een opportuniteit om uw HR- en Well-being beleid te optimaliseren én uw oudere medewerkers gemotiveerd te houden.

Pasklare oplossingen

Hoe kunt u ervoor zorgen dat oudere werknemers vitaal blijven, ondanks de fysieke én mentale uitdagingen waar zij soms voor staan? 45-plussers beschikken over heel wat ervaring die een reële meerwaarde betekenen voor uw organisatie. Daarom is het belangrijk om een passend antwoord te vinden op deze vraag.

Attentia beschikt over tools om de betrokkenheid en prestaties van uw oudere werknemers te behouden en/of terug te winnen. Zij zijn misschien de personen bij uitstek om een opleiding tot vertrouwenspersoon te volgen. Heeft u al stil gestaan bij de mogelijkheden van strategisch verlonen of flexibel verlonen op maat van deze doelgroep? Ook een medische check-up voor 45+ of fit check-up kan al een quick win zijn voor uw onderneming.

Advies op maat voor 45-plussers

In het Goldies programma geven onze experten advies over hoe u 45-plussers gelukkig en gemotiveerd aan het werk houdt, met als hoofddoel hun duurzame inzetbaarheid. Hierbij wordt er aandacht besteed aan een integrale HR- en Well-being aanpak. We bekijken samen met u wat past binnen uw huidige HR-aanpak en hoe we dit kunnen versterken voor de doelgroep van 45-plussers. Daarnaast bekijken we wat mogelijk is op vlak van strategisch verlonen maar ook op vlak van Corporate Vitality.

We bieden u een multidisciplinaire aanpak op maat van uw ondernemig, met een team dat op maat wordt samengesteld.


Het werkgelegenheidsplan oudere werknemers

Download de infographic!

CAO 104 - Het werkgelegenheidsplan oudere medewerkers

 

Bent u wettelijk in orde?

Is het uw prioriteit om wettelijk in orde te zijn? Dan bieden wij u een 'basismodel werkgelegenheidsplan oudere werknemers' aan, waarin de actiegebieden uit cao 104 zijn overgenomen. U kunt per actiegebied bekijken wat er voor uw organisatie van toepassing is en het plan zo gebruiken.

Download het model via onze webshop

Nieuws over werkbaar werk voor 45-plussers