“Finaal krijgen wij als werkgever inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van onze medewerkers. Belangrijke inzichten waarmee we verder aan de slag gaan.”
Gery Quatanne, Preventieadviseur, WAAK

WAAK is een industriële toeleverancier en professionele dienstenpartner die hoofdzakelijk werkt met mensen met een arbeidsbeperking. Dit maatwerkbedrijf uit Kuurne zet mensgericht ondernemen centraal. Het welzijn van hun medewerkers is dus een belangrijke focus. “Dit traject met Attentia startte met een workshop ‘In topvorm achter uw bureau’ en omdat iedereen enthousiast was, was de self assessment voor beeldschermwerkers een logische volgende stap,” vertelt Gery Quatanne, preventieadviseur bij WAAK. “Voor onze medewerkers is het interessant omdat zij na deelname een aantal tips en tricks krijgen waarmee ze meteen aan de slag kunnen. Maar ook voor ons als onderneming is het interessant omdat we inzicht krijgen in de risico’s die er algemeen zijn bij onze beeldschermwerkers op de werkvloer. Op die manier kunnen we gericht een actieplan opstellen en die risico’s preventief aanpakken,” aldus Gery. “We hebben intussen onze medewerkers een aanpasbare bureaustoel aangeboden en daarnaast zijn we gestart met de uitrol van nieuwe beeldschermen die ergonomischer zijn.”

Ook de medewerkers van WAAK kregen dankzij deze online zelfevaluatie belangrijke inzichten mee. Voor Lieven De Backere was het alleszins een eye-opener. Bekijk hier het verhaal.

 

 

Het online self assessment beeldschermwerk van Attentia biedt tal van voordelen. “Zo hoeft een medewerker zich niet te verplaatsen en kan hij of zij dit invullen wanneer het past. De ondersteuning bij de communicatie en interne uitrol van het project is zeker ook een meerwaarde en maakt het ons, als klant, makkelijker. Bij WAAK zorgde dit voor 81% respons, wat een mooi resultaat is. Finaal krijgen wij als werkgever inzicht in de mentale en fysieke gezondheid van onze medewerkers. Belangrijke inzichten waarmee we verder aan de slag gaan,” licht Gery Quatanne verder toe.

Uitdagingen

  • Verminderen van rug- en nek-klachten
  • Bewustwording van ergonomie en zithouding

Oplossingen

  • Traject Attentia Academy workshop ‘In topvorm achter uw bureau’
  • Uitrol online zelf-evaluatie 'self assessment voor beeldschermwerkers '
  • Medewerkers laagdrempelig op de hoogte brengen van mogelijke risico's

Resultaat

  • Meer inzicht in fysieke en visuele risico’s van beeldschermwerkers
  • Een gericht actieplan opmaken is mogelijk o.b.v. de resultaten
  • Risico’s voor beeldschermwerkers worden preventief aangepakt
  • Bewustmaking van medewerkers betreffende hun houding en interessante tips voor hen
  • Basis voor het opstellen van een globaal preventieplan
2022 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer