"We hebben Attentia aan boord gehaald om het vertrouwen van onze medewerkers terug te winnen. Als we kijken waar we anderhalf jaar geleden stonden en welk traject we hebben afgelegd, mogen we best fier zijn."
Algemeen Directeur, Anne-Marie Descamps

Het Antigifcentrum is het expertise- en referentiecentrum rond acute toxicologie. Dat wil zeggen dat een team van artsen en apothekers dag en nacht bereikbaar is om vragen over intoxicaties en vergiftigingen te beantwoorden.  

Toen een nieuwe directie aan de slag ging bij het Antigifcentrum, verliep de samenwerking in het begin stroef. De nieuwe directie trof een behoudsgezinde organisatie aan, met een aantal vastgeroeste gewoontes waardoor de sfeer niet opperbest was. “Wanneer de cultuur toxisch begint te worden, kom je geen stap meer vooruit,” zegt Algemeen Directeur Anne-Marie Descamps. De directeuren namen Attentia onder de arm om hen te helpen het tij te keren.  

 

Attentia werkte voor het Antigifcentrum een strategisch HR- en Well-beingtraject uit op verschillende niveaus. 

Om de hele situatie duidelijk in kaart te brengen, werkte de Well-being architect van Attentia nauw samen met het senior management. Een expert van Attentia had met elke medewerker minstens één uitgebreid gesprek om zo de gevoeligheden die leefden bloot te leggen. Vervolgens werd een aanpak uitgedacht met passende maatregelen, zowel op niveau van HR als Well-being. En daar bleef het niet bij: er werd nog een tweede traject opgestart om de bedrijfscultuur actief te verbeteren. Er werd onder meer gekeken naar hoe er meer psychologische veiligheid kon worden geïnstalleerd bij de medewerkers, hoe de communicatie verbeterd kon worden en wat het belang is van een bedrijfsidentiteit die door de volledige organisatie wordt gedragen. 

De resultaten mogen er zijn. Dankzij alle inspanningen werd de angel uit een toxische situatie gehaald en werd een positieve omslag gemaakt. Zo is er nu meer vertrouwen tussen directie en medewerkers, wat de werksfeer ten goede komt. 

 

“We merken dat mensen veel meer openbloeien en in gesprek gaan. De deur staat altijd open.” 

Dominique Vandijck, Adjunct Directeur Antigifcentrum 

 

Benieuwd naar de getuigenis van Anne-Marie en Dominique? Bekijk hier de testimonial!  

 

 

3D ErgoMotion

Wil je meer informatie of een kennismakingsgesprek?

Contacteer ons

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer