Scoren met jouw beloningsbeleid
Met een doordacht beloningsbeleid scoor je twee keer. Het is beter voor je business én voor je medewerkers. Jij trekt nieuwe talenten aan en je medewerkers blijven gemotiveerd.
Op weg naar een future-proof beloningsbeleid!
De bouwstenen voor jouw 'total reward' beleid
Een duidelijke functiewaardering: hoe functies waarderen ook pragmatisch kan
Klassieke wegingsmethodieken zijn vaak ingewikkeld en bovendien tijds- en kostenintensief in opzet en onderhoud. Bij Attentia kiezen we daarom voor het STYR-model en schalen we zo functies pragmatisch in. De functieclassificatie krijgt vorm – samen met de betrokkenen – in enkele stappen. Bovendien geeft het model ook een mooi overzicht van mogelijke talentpaden en heeft het aandacht voor de functie én de mens. Het model biedt inzichten in de noden van een organisatie en ondersteunt groei en verandering in verantwoordelijkheden.
Een doordacht verloningsbeleid
Welk beloningsbeleid past er bij jouw organisatie? Uit welke loonelementen kan een marktconform verloningspakket bestaan? Welke verloning is marktconform? Hoe kunnen mensen groeien in verloning binnen de eigen functie maar ook over functies heen? Welke modellen en systemen passen hierbij jouw organisatie? Wat zet je in om talent aan te trekken en te behouden?
Heel wat vragen, waarop wij samen met jouw graag een antwoord formuleren!
Verloningsoptimalisatie: meer voor minder
Je medewerkers wensen netto het maximum uit hun loon te halen, maar ook jij als werkgever wil de kosten tot een minimum beperken. Vooral in periodes van voortdurende verandering, wanneer besparingen zich opdringen, kan dit van belang zijn.
Meer uit je loonpakket halen en onderzoeken waar optimalisatie mogelijk is? Contacteer ons voor meer informatie.
Performance en competentiemanagement
Welke vaardigheden en welk gedrag zijn noodzakelijk voor het succesvol uitvoeren van een welbepaalde rol of functie? De selectie van de juiste competenties, aansluitend op de vereiste verantwoordelijkheden is hierbij van cruciaal belang.
Hoe introduceer je een proces van blijvend leren, groeien en evalueren, om je medewerkers naar een breder, hoger of dieper niveau te brengen? Welke stappen definieer je om performance te meten, prioriteiten te benoemen en verwachtingen te verhelderen? Hoe doe je aan ontwikkelings- en progressie planning? Wissel met ons van gedachten, want mensen en verloning, dat is een groeiproces.
Drie belangrijke elementen bepalen het succes van je verlonings- en beloningsbeleid
Een duurzame strategie
Je verlonings- en beloningsbeleid sluit best aan bij de cultuur, de waarden en de strategie van je onderneming. Een doordacht en onderbouwd beleid helpt je organisatie om strategische doelstellingen te realiseren, stimuleert de groei van je medewerkers en werkt motiverend.
Investeer in jouw beloningsbeleid op lange termijn!
Een sterke basis
Een stevig fundament is essentieel voor het opzetten van een robuust en onderbouwd loonbeleid. Nood aan een pragmatisch model dat talentpaden, functiebeschrijvingen en functieclassificatie combineert? Het STYR-model heeft het allemaal.
Snel en concreet: Inventariseren, analyseren, wegen en nadien koppelen aan de markt. Zo beginnen we eraan!
Ieders noden vertaald
Hou niet enkel rekening met wat de markt of de concurrentie je dicteert maar kijk verder. Denk aan wat er past binnen jouw organisatie en hou rekening met de juridische mogelijkheden. Streef naar de meest fiscaal vriendelijke en optimale oplossing voor werkgever en werknemer.
Een integraal beloningsbeleid ondersteun je o.a. met: bonusoptimalisatie, plan flexibel verlonen, wettelijk mobiliteitsbudget, maaltijdcheques, fruit op het werk, teambuildings, feedbackcultuur, … denk breed en ongelimiteerd!
Een performant verlonings- en beloningsbeleid voor jouw onderneming
Als onderneming kan je beroep doen op onze 'van A tot Z aanpak' voor een doordacht loonbeleid. Hands- on en praktisch te implementeren. We besteden aandacht aan functiestructuur, verloningsbeleid en verloningsprogressie. Extralegale voordelen die in jouw organisatie fitten komen mee aan bod. En dit alles in één handige tool.