Attentia
info@attentia.be
Bij de 40-plussers lijdt 1 op 2 mannen en 1 op 4 vrouwen aan slaapstoornissen zoals het obstructieve slaapapneu-syndroom (OSAS), en dat is slecht nieuws. Slaaptekort kan immers leiden tot grotere problemen zoals verhoogde bloeddruk, obesitas, en zelfs depressie. Maar hoe weet je nu of je een slaapstoornis hebt?
Je bent op tijd gaan slapen, en toch ga je de volgende dag vermoeid aan de slag. Herkenbaar? Velen onder ons hebben last van slaaptekort, maar dat is minder onschuldig dan het lijkt. Wanneer dit te lang aansleept, kan je last krijgen van chronisch slaaptekort. En dat kan dan weer leiden tot een resem klachten:
Concentratie- en geheugenstoornissen
Verhoogde kans op beroerte
Minder flexibel/creatief denken
Obesitas
Verhoogde bloeddruk
Prikkelbaarheid
Depressie
Medewerkers die niet goed uitgerust zijn, werken minder nauwkeurig en zijn minder aandachtig. Ze maken meer fouten en hebben meer kans op een arbeidsongeval. Daarom wil Attentia een oplossing bieden die het voor organisaties makkelijker maakt om dit probleem op te sporen en aan te pakken.
Als onderdeel van de Medical Check-up (Life) biedt Attentia de revolutionaire slaapsensor van het Belgische bedrijf Sunrise aan. Het gebruik van deze kleine sensor vergemakkelijkt de diagnose van slaapstoornissen waardoor men sneller kan optreden.
Geen draden
Klein: je plakt ‘m gewoon op je kin
Makkelijk thuis testen, in je eigen bed
De volgende dag al resultaten via app
De arbeidsarts bespreekt mogelijke oplossingen tijdens een gesprek
Als organisatie heb je er baat bij om slaapstoornissen bij je medewerkers aan te pakken, want een betere slaapkwaliteit betekent minder risico’s, minder absenteïsme, meer retentie en meer veerkracht.
Zo getuigt ook een van onze klanten:
Brussels South Charleroi Airport lanceerde samen met Attentia een slaaptestcampagne. Om eventuele slaapstoornissen bij de brandweerlieden van de luchthaven op te sporen, kregen ze de kans om de Sunrise slaapsensor te gebruiken.
Uit dit experiment bleek dat 70% van de deelnemers in meer of mindere mate last had van OSAS. Afhankelijk van de ernst van de symptomen werden mogelijke oplossingen besproken. Brussels Soutch Charleroi Airport breidt deze screening nu uit naar de voltallige crew.
Pierre Halleux, adjunct-directeur van de afdeling Environment, Health & Safety: “De resultaten van deze screening verrasten ons. Door de kwaliteit van de slaap te optimaliseren, kunnen we de levenskwaliteit van onze medewerkers aanzienlijk verbeteren. Ook het gemak van deze test is een voordeel: zo kunnen slaapstoornissen snel en efficiënt worden opgespoord.”