Primaire tabs

U bent hier

Met deze eindejaarsgeschenken maak jij je medewerkers blij

De laatste maand van 2022 is ingegaan. Heb jij al gedacht aan een leuke attentie om je medewerkers te bedanken voor hun inzet dit jaar? Als je dit op een fiscaal interessante manier wilt aanpakken, heb je enkele mogelijkheden. We sommen ze hier voor je op.

Het einde van het jaar nadert met rasse schreden. Tijd voor een extraatje misschien? Een bonus in cash raden we af: in dat geval kost elke schijf van 100 euro jou als werkgever maar liefst 144 euro, terwijl je medewerker er amper 47 euro netto aan overhoudt. Je doet er dus goed aan om na te denken over bonusoptimalisatie. Bijvoorbeeld warrants, of geschenkencheques. 
 

1. Warrants 

Warrants zijn een aantrekkelijke vorm van variabele verloning, aangezien zowel de werkgever als de werknemer vrijgesteld zijn van RSZ. Als werkgever kan je ervoor kiezen om die vrijstelling gedeeltelijk of volledig toe te kennen aan je werknemers, waardoor zij tot 43% meer netto kunnen overhouden van hun bonus dan bij een klassieke bonus. Warrants kunnen bovendien zowel individueel als collectief worden ingezet. 

Ben je geïnteresseerd om warrants toe te kennen voor de bonus voor 2023? Neem dan contact op met het Bonusteam van Attentia!
 

 

2. Cadeaucheques 

Naar aanleiding van bepaalde gelegenheden, zoals bijvoorbeeld Sinterklaas of Kerstmis, kan je je medewerkers ook cadeaus geven. Denk bijvoorbeeld aan een zakje chocola, maar evengoed aan cadeaucheques. Zolang deze cadeaus niet meer dan 40 euro per jaar per werknemer bedragen, zijn ze vrijgesteld van RSZ en bedrijfsvoorheffing. Er zijn dus geen extra kosten aan verbonden – noch voor jou als werkgever, noch voor je medewerkers.
Wist je trouwens dat je per kind dat je werknemer ten laste heeft, nog eens 40 euro mag geven? 

 

3. Sport- en cultuurcheques 

Sport- en cultuurcheques kan je gebruiken voor heel wat ontspannende activiteiten: een uitje naar de dierentuin, een museum- of theaterbezoek, een abonnement bij een sportclub, een festival of concert,… Ook deze cheques zijn vrijgesteld van RSZ en bedrijfsvoorheffing. Ze mogen een maximale waarde hebben van 100 euro. 
Let op: dit voordeel kan enkel als extraatje, niet als omzetting van loon of een ander voordeel, en moet opgenomen zijn in een overeenkomst. 
 

 

contact
Hulp of advies nodig bij het uitwerken van een optimaal bonusbeleid?

Attentia staat voor je klaar!

Categorieën

Attentia helpt deze klanten bij het bouwen aan succes

  • Bram Staelens
  • Virginie Kaye
  • Kris Lefebure
  • Nathalie Surmon
  • Raymond Bellemans
  • Reginald Verweire
  • Guillaume Brunin
  • Gary Vercammen
  • Erik Martens
2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer