Primaire tabs

U bent hier

Warme zomerdag? Zó overleven uw medewerkers de hoge temperaturen op kantoor

temperatuur kantoor

Tijdens de zomer kunnen de temperaturen soms érg hoog oplopen. Bepaald geen pretje als er geconcentreerd gewerkt moet werken op kantoor. Met onze tips maakt u de hitte draaglijk voor uw medewerkers.

 

Hoge temperaturen? Wees soepel voor uw medewerkers

Als u weet dat het warm gaat worden, kunt u uw medewerkers toestaan om vroeger te beginnen met werken. De ochtenduren zijn namelijk een stuk koeler. Wees ook niet te strikt met de kledij die u toestaat op de werkvloer: losse, makkelijk zittende kleding maakt werken bij hoge temperaturen namelijk heel wat aangenamer. Heeft uw bedrijf een eigen kantine? Voorzie dan een aangepaste lunch en tussendoortjes.

 

Water, de rest komt later

De menselijke hersenen hebben vocht nodig om goed te kunnen werken. Spoor uw medewerkers dan ook aan om voldoende water te drinken, anders kunnen ze last krijgen van hoofdpijn en verkrampte spieren. Het is aangewezen om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Voorzie dus gratis water in elk bureau. Zorg er wel voor dat dit water niet té koud is. Ijskoude dranken kunnen namelijk leiden tot hoofdpijn en maagpijn.

Omdat ‘gewoon’ mineraalwater sommige werknemers misschien niet zal aanspreken, kunt u ook bruiswater voorzien of water met een lekker stuk verfrissend fruit in (limoen, citroen, watermeloen, …). Koffie vermijden uw medewerkers beter bij grote hitte. Willen ze toch iets warms drinken, voorzie dan thee. Die zal hun lichaamstemperatuur tijdelijk verhogen, waarna een natuurlijke reactie van het lichaam de temperatuur terug verlaagt.

 

Voorzie een lichte lunch

Een salade als lunch is lichter dan een broodje. Een andere optie is een sterk gekruid gerecht dat doet zweten. Door het transpireren speelt het lichaam warmte kwijt, waardoor het afkoelt.

Als tussendoortje kunt u een stuk komkommer voorzien. Ook watermeloen is een heuse aanrader: een zoete energiebom die u makkelijk kunt delen onder de collega’s.

 

Zorg voor een fris kantoor

Om de temperatuur op kantoor te doen dalen, zijn er verschillende hulpmiddelen. Een ventilator zorgt voor wat afkoeling, maar een airco is efficiënter. Stel de airconditioning niet té laag in, zodat het verschil met de buitentemperatuur niet te groot is. Gebruik zeker ook een zonwering als die er is.

Een koud washandje op het voorhoofd helpt ook voor wat afkoeling. Verder helpt het om regelmatig de handen en voorarmen onder koud water te houden. En waarom zou u niet toestaan dat uw medewerkers hun voeten verfrissen in een dompelbadje?

Nog een laatste tip: rol de tong op, steek het puntje een klein stukje naar buiten en adem dan lang en diep in door de mond en uit door de neus. Doe dit een minuut of drie om lekker af te koelen.

Heeft iedereen de warme werkweek op kantoor overleefd? Trakteer uw medewerkers dan op een heerlijk ijsje!

 

Categorieën

Attentia helpt deze klanten bij het bouwen aan succes

  • Bram Staelens
  • Virginie Kaye
  • Kris Lefebure
  • Nathalie Surmon
  • Raymond Bellemans
  • Reginald Verweire
  • Guillaume Brunin
  • Gary Vercammen
  • Erik Martens
2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer