Primaire tabs

U bent hier

Drie game changers voor een succesvol retentiebeleid

Gelukkige medewerkers zijn uw motor. Zo houdt u ze aan boord.

 

Retentie is het nieuwe recruitment. De geknipte medewerker vinden is één, maar nog belangrijker is om dat talent tevreden aan boord te houden. U wil immers vermijden dat een medewerker die u helemaal opleidt, nadien meteen naar de concurrentie vertrekt. Hier zijn 3 game changers waarmee u de loyaliteit van uw medewerkers versterkt. 

Om de impact van een succesvol retentiebeleid aan te tonen, nodigden we op onze InspiHration Day 2019 Thomas Van Eeckhout (CEO van EASI) uit. Deze Belgische IT-verlener veroverde vijf keer op rij de prijs van Best Workplace van België. Een erg straffe (en ongeëvenaarde) prestatie. Volgens Van Eeckhout zijn de bedrijfswaarden van EASI dé reden voor de gevulde trofeeënkast. 

“Met een goede dosis motivatie kunt u een stiel leren en de juiste skills ontwikkelen”, vertelde Thomas Van Eeckhout. “Maar zonder elementen zoals erkenning, vrijheid en uitdaging, is het moeilijk voor medewerkers om zichzelf volledig te ontplooien op de werkvloer. Daarom hebben we hun belangrijkste behoeften ingebakken in het DNA van onze onderneming. Want we zijn ervan overtuigd: het geluk van onze medewerkers is de sleutel tot ons succes.” 

Als u de war for talent wil winnen, is het belangrijk dat u ook aan retentie aandacht besteedt. Werkgevers vissen immers allemaal in dezelfde talentvijver. Retentie is geen rocket science, maar ieder succesvol retentiebeleid steunt op dezelfde pilaren. Met deze drie vuistregels maakt u het verschil. 

 

1. Krijg inzicht in uw organisatie 

Meten is weten. De juiste cijfers zetten uw retentiebeleid kracht bij. Door de beschikbare data juist in te zetten, kan u doelgerichte acties plannen en de nodige optimalisaties doen om werknemers aan boord te houden of aan te trekken. Via DOTS bijvoorbeeld – ons digitaal platform dat HR en Well-being samenbrengt – krijgt u die inzichten. 

 

2. Investeer in het geluk van uw medewerkers 

Vitale medewerkers die goed in hun vel zitten presteren beter, zijn minder afwezig en vertonen een verhoogd engagement. En zijn, bijgevolg, minder geneigd om uw organisatie te verlaten. Daarom is het belangrijk om het geluk van uw medewerkers niet uit het oog te verliezen. 

Attentia biedt u tal van oplossingen om de vitaliteit van uw medewerkers te verhogen. We sommen er hier een aantal op: 

 

3. Kies voor flexibel verlonen

Loon speelt een belangrijke rol bij het zoeken naar een baan. Veel medewerkers veranderen daarom ook van job, omdat ze elders meer kunnen verdienen. Maar ze kijken daarbij niet enkel naar het nettoloon dat op hun rekening wordt gestort. Ze hebben ook baat bij andere voordelen, zoals extra verlofdagen, een bedrijfsfiets, een sportabonnement of een hospitalisatieverzekering. In deze blog leest u waarom een flexibel loonbeleid het verschil maakt in de war for talent. 

3 vuistregels om uw medewerkers aan uw organisatie te binden Benieuwd wat Attentia voor uw organisatie kan betekenen? Wij bespreken het graag met u. 

Preventie & bescherming/Well-being en Sociaal secretariaat & HR

Categorieën

Attentia helpt deze klanten bij het bouwen aan succes

  • Bram Staelens
  • Virginie Kaye
  • Kris Lefebure
  • Nathalie Surmon
  • Raymond Bellemans
  • Reginald Verweire
  • Guillaume Brunin
  • Gary Vercammen
  • Erik Martens
2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer