Primaire tabs

U bent hier

3 redenen waarom u met een flexibel verlonen de war for talent wint

Met een cafetariaplan of flexibel verlonen speelt u in op de persoonlijke behoeften van uw medewerkers.

 

In de war for talent is de strijdbijl nog niet begraven, wel integendeel: de échte strijd moet nog beginnen. Uw onderneming zal zich meer dan ooit moeten onderscheiden op de arbeidsmarkt om bestaande medewerkers te behouden en nieuwe werkkrachten aan te trekken. Met een loonpakket op maat heeft u alvast een ijzersterke troef in handen. 

Tijdens onze InspiHRation Day 2019 analyseerde arbeidsmarktdeskundige Fons Leroy de uitdagingen en opportuniteiten van de arbeidsmarkt in de komende tien jaar. Hij vertelde over een aantal evoluties (zoals kunstmatige intelligentie, migratiestromen, nieuwe werkvormen, klimaatverandering, vergrijzing, …) die het HR-landschap stevig door elkaar zullen schudden. Zijn conclusie? De war for talent is nog láng niet gestreden. 

Zijn illustratie sprak boekdelen. “Voor elke 100 mensen die de arbeidsmarkt verlaten, stromen er maar 82 nieuwe binnen.” Om deze kloof te dichten, is ieder talent nodig. U zal inspanningen moeten leveren om uw huidige medewerkers gelukkig aan boord te houden en nieuwe jonge medewerkers aan te trekken. 

 

Flexibel verlonen als wapen 

Waar beginnen? Een interessant loon speelt een belangrijke rol bij de zoektocht naar een nieuwe baan. Medewerkers kijken daarbij niet enkel naar het aantal euro’s dat op hun rekening wordt gestort. Ze hebben ook baat bij allerlei andere voordelen, zoals maaltijdcheques, extra verlofdagen, een bedrijfsfiets of een hospitalisatieverzekering. 

Met een flexibele verloning of cafetariaplan speelt u in op hun persoonlijke behoeften en kan u het verschil maken op de arbeidsmarkt. Hier zijn drie redenen waarom. 

 

1) Betere retentie en vlotte rekrutering 

Elke medewerker is uniek en heeft eigen wensen en behoeften, afhankelijk van zijn of haar levensfase. Met een loonpakket op maat komt u tegemoet aan hun verwachtingen. Dat is niet alleen motiverend voor uw medewerkers, maar zo profileert u zich ook als een vooruitstrevende werkgever bij mogelijks nieuwe talenten. Goed voor de retentie én goed voor het rekruteren van nieuwe medewerkers dus. 

Stel dat iedereen in uw onderneming een bedrijfswagen krijgt. Ongetwijfeld is dit voor velen een interessante aantrekkingsfactor, maar niet voor iedereen. Wat met iemand die in het centrum van de stad woont, waar geen parking is? Of iemand die op twee kilometer van het werk woont en liever met de fiets naar het werk komt? Dankzij flexibel verlonen luistert u naar hun noden en bepalen ze zelf wat ze belangrijk vinden. 

 

2) Uw medewerker kiest zelf wat hij of zij nodig heeft. 

In een cafetariaplan kunnen uw medewerkers zelf bepalen wat ze nodig hebben in hun leven. Net verhuisd? Ruil de bedrijfswagen in voor een bedrijfsfiets. Verouderde computer? Sta een deel van het nettoloon af, in ruil voor een nieuwe laptop of iPad. Meer tijd met de kinderen? Vraag extra dagen verlof. De mogelijkheden zijn legio. 

Bovendien kunnen uw medewerkers in een cafetariaplan zelf bepalen wat het effect is van hun keuzes op het nettoloon via simulaties. Zo komen ze nadien niet voor een onaangename verrassing te staan. 

 

3) Het is een win-win voor werkgever én werknemer 

Dankzij flexibel verlonen krijgt uw medewerker meer waarde voor hetzelfde geld. Maar ook als onderneming kunt u dit kostenneutraal doorvoeren. U biedt een aantrekkelijker loonpakket aan én toch kan dit budgetneutraal! Het gaat hier dus om een optimalisatie zowel voor uw medewerkers als voor de onderneming. Een mooie win-win dus. Bovendien kijken we samen met u wat wettelijk interessant en mogelijk is voor uw onderneming. En vergeet niet: tevreden medewerkers vertaalt zich bovendien in betere bedrijfsresultaten. Klaar om de sprong te wagen? 

 

DOTS Flexible Reward

Met DOTS Flexible Reward heeft u een totaaloplossing in handen
om eenvoudig flexibel verlonen aan te bieden.

Ontdek de vele voordelen.

Categorieën

Attentia helpt deze klanten bij het bouwen aan succes

  • Bram Staelens
  • Virginie Kaye
  • Kris Lefebure
  • Nathalie Surmon
  • Raymond Bellemans
  • Reginald Verweire
  • Guillaume Brunin
  • Gary Vercammen
  • Erik Martens
2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer