Primaire tabs

U bent hier

Goed leiderschap: wat is het en hoe train je het?

De manier waarop leiderschap wordt toegepast, kan een cruciale rol spelen bij het creëren van de werkomgeving, zowel in positieve als negatieve zin.

Leiders oefenen namelijk niet alleen directe invloed uit op de prestaties en het welzijn van de medewerkers, maar ook op hun motivatie en betrokkenheid. Daardoor hebben ze een aanzienlijke impact op zowel het personeelsverloop als de resultaten van het team, en uiteindelijk ook op de gehele organisatie.

Niet iedereen is van nature gezegend met uitmuntende leiderschapskwaliteiten. Maar er is positief nieuws: met de juiste training is het mogelijk om de benodigde competenties voor effectief leiderschap verder te ontwikkelen of te verfijnen.

 

 

Wat zijn de kenmerken van een goede leider? Welke impact heeft een menselijke leiderschapsstijl? Waar moet je op letten? Download onze infographic voor een opfrissing van de verschillende competenties.

 

Ontdek ons ruime aanbod leiderschapstrajecten

  • Kies uit een brede waaier van opleidingen, in open (intercompany) of gesloten (inhouse) aanbod.
  • Stel zelf je opleidingstraject samen en combineer daarbij de trainingen die jij nodig hebt om je skills verder uit te breiden.
  • Het Academy team kent alle opleidingen door en door en adviseert je graag. Stuur een mailtje naar academy@attentia.be voor meer info.

 

Leadership skills bestaan uit 3 componenten

PERSONAL SKILLS

 

Dit is de basis van effectief leiderschap. Zelfbewustzijn, zelfvertrouwen, integriteit en emotionele intelligentie. Ken je sterke en zwakke punten. Investeer in je persoonlijke groei als leidinggevende.

Ontdek alle opleidingen  >


COACHING SKILLS

 

Het vermogen om effectieve communicatie en luistervaardigheden toe te passen, anderen te motiveren, doelen stellen, inspireren en feedback geven. Goede coachingsvaardigheden bevorderen een positieve werkomgeving en stimuleren groei en leren bij de medewerkers.

Ontdek alle opleidingen  >


SOCIAL SKILLS

 

Het vermogen om conflicten op constructieve manier op te lossen, het opbouwen van sterke relaties en het effectief communiceren met teamleden, collega’s en andere belanghebbende is van vitaal belang voor het bevorderen van de samenwerking.

Ontdek alle opleidingen  >


2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer