Opleidingen in de kijker

Het VCA-certificaat laat u zien dat u basiskennis hebt over veiligheid, gezondheid en milieu. Elke medewerker die de opleiding B-VCA en/of VOL-VCA volgt, ontvangt na het slagen van het examen een VCA-certificaat dat 10 jaar geldig is.

image

Opleiding B-VCA

Operationele medewerkers die een risicovol werk uitvoeren of in een risicovolle omgeving werken, moeten meestal beschikken over een B-VCA certificaat. B-VCA is de Basisveiligheid VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Tijdens de opleiding komen de verschillende gevaren en risico’s aan bod, maar ook de rechten en verantwoordelijkheden en de mogelijkheden om invloed te hebben op veiligheid.

Deze opleiding duurt een volledige dag en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod.

image

Opleiding VOL-VCA

Operationele leiddinggevenden moeten kennis hebben van veiligheid, gezondheid en milieu en dit kunnen toepassen in hun eigen belang voor en voor uw medewerkers. Om dit te kunnen uitoefenen, moeten leidinggevenden meestal beschikken over een VOL-VCA certificaat. VOL-VCA is de Veiligheid voor Operationeel Leidinggevenden VCA (Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers).

Tijdens de opleiding leert u de basiskennis en hoe deze toe te passen. Eveneens de wet- en regelgeving, hoe gevaarlijke situaties en handelingen herkennen én hoe u deze kunt voorkomen. Ook bent u een volwaardig aanspreekpunt voor opdrachtgevers, management en medewerkers.

Deze opleiding duurt twee volledige dagen en wordt gevolgd in gesloten (inhouse) aanbod.

Interesse in andere specifieke opleidingen binnen het thema arbeidsveiligheid?