Primaire tabs

U bent hier

Levenslang leren is een van onze missies bij Attentia Academy. Met onze inhouse experten organiseren we daarom Attentia Academy webinars over verschillende boeiende topics waarmee u dagelijks in aanraking komt, ook als u geen HR- of preventiespecialist bent. 

✔ Het webinar wordt exclusief voor uw bedrijf opgezet 

✔ Onze experts bieden de mogelijkheid om het webinar te personaliseren volgens de noden van uw bedrijf

✔ Interessante tips over mentale gezondheid en welzijn op het werk 

Diverse boeiende topics die een positieve bijdrage leveren voor uw bedrijf en uw medewerkers 

✔ Concrete tips & tricks voor uw medewerkers om zich goed te voelen op het werk en daarbuiten 

✔ Concrete handvaten voor leidinggevenden om problemen op de werkvloer vroegtijdig op te sporen en aan te pakken 

 

“Ik heb zeer waardevolle tips & tricks gekregen om in noodsituaties onmiddellijk en
ter plaatse eerste hulp te kunnen (en durven) bieden.”

Mediahuis

Overzicht van de webinars

              

         

         

   

 

1. Vitaal leiderschap

In dit webinar maken we kennis met het concept “vitaal leiderschap”. We reiken enkele basiskaders aan om welzijn op het werk te begrijpen, zodat u vroegtijdig problemen zoals stress en verzuim kan herkennen en kan inzetten op het welzijn van uw medewerkers. Zo creëert u meer engagement, betere prestaties en meer motivatie. Tenslotte staan we stil bij uitdagingen waarmee men vandaag te kampen heeft, zoals bijvoorbeeld leiding geven vanop afstand.

Interesse? >
 

3. Stress: van inzicht naar veerkracht

Stress op het werk is alomtegenwoordig. Indien u als leidinggevende tijdig stress kan opsporen bij uw medewerkers, kan u over hun welzijn waken. In dit webinar reiken we concrete tools aan om wendbaar te kunnen omgaan met stressoren. We geven inzicht in het eigen stressproces om zo medewerkers veerkrachtig te maken. Zo inspireren we medewerkers om anders te kijken naar situaties waar men geen controle over heeft, zoals corona en alle veranderingen die het met zich meebrengt.

Interesse? >
 

2. Hoe kunt u een team positief beïnvloeden?

Wilt u ook deel uitmaken van een team waarin mensen leren van elkaar, zich aan elkaar optrekken en energie krijgen van elkaar? Waar plaats is voor lof én kritiek? Zulke teams zijn niet vanzelfsprekend, en toch kunt u – ook als niet-leidinggevende – uw team in die richting doen evolueren. Elk teamlid heeft een bijdrage in die positieve dynamiek. Ook wanneer uw team misschien nog zelden op kantoor samenwerkt. Hoe? Dat ontdekt u in dit webinar.

Interesse? >
 

4. Veerkracht en burn-out

Stress heeft een grote impact op ons mentaal welzijn en kan in sommige gevallen leiden tot burn-out. Tegenwoordig staan medewerkers vaak onder druk en is het niet eenvoudig om met die stress om te gaan. In dit webinar hebben we het over omgaan met stress. We lichten toe wat burn-out precies is en hoe u de symptomen kan herkennen. Tijdens deze sessie reiken we concrete handvaten aan om een burn-out te overwinnen en opnieuw veerkrachtig te worden.

Interesse? >
 

5. Maak uw nachtrust effectiever

‘s Ochtends wakker worden en fris en monter de dag starten, is een plezier. Maar wie vaak van thuis werkt, moeilijk kan deconnecteren of veel stress ondervindt, ligt ‘s avonds vaak wakker. Hoe vermijden we dat we dagelijks met een halfvolle batterij zitten? Daarvoor is het van groot belang om de principes van efficiënte recuperatie te begrijpen. Een sleutel in dit hele verhaal is een kwalitatieve slaap. U leert hoe u sneller in slaap valt, hoe u stopt met piekeren en hoe u uw nachtrust effectiever maakt. ​

Interesse? >
 

7. Een beter voedingspatroon leidt tot grote veranderingen

Eigenlijk weten we allemaal dat kleine veranderingen in ons voedingspatroon en onze levensstijl een groot effect hebben op ons energieniveau en algemene gezondheid. Gezonde en fitte werknemers hebben meer werkvreugde en zijn minder vaak ziek. Toch zijn er een aantal valkuilen waar we vaker in vallen dan ons lief is. Tijdens dit webinar leren we medewerkers gezonde patronen aan die ze hun leven lang kunnen aanhouden.

Interesse? >
 

9. Efficiënter werken: zo verbetert u uw focus

Telewerk is intussen ingeburgerd, maar veel mensen ervaren thuis soms moeilijkheden om zich goed te kunnen concentreren. Na schooltijd verderwerken met de kinderen op de achtergrond, geen babbeltje aan de koffiemachine met collega’s, het gebrek aan overgang (pendeltijd) tussen werk en ontspanning…Tijdens dit webinar bieden we concrete technieken en tips aan over hoe u meer focus genereert, stoorzenders elimineert en aandachtsbronnen versterkt. Zo kan u de vrijgekomen pendeltijd echt investeren in ontspanning of uw gezin.

Interesse? >
 

11. De sleutel(s) tot een gezonde work-life balans

U wil goed zijn in uw job. U wil het thuis ook goed doen als partner en als ouder. Dat is niet evident en daardoor kunt u uit balans geraken. Hoe houdt u uw privé- en professioneel leven in evenwicht? Zeker nu de grens tussen werk en privé vervaagt door het vele telewerk. Tijdens dit webinar gaan we aan de slag rond geluk. Wat betekent dit voor u als persoon en welke factor is voor u de ultieme sleutel? We geven u concrete tips om uzelf te organiseren in uw werk, uw balans te verbeteren en ook naast het werk uw balans aan te pakken.  

Interesse? >
 

13. Digitale detox: tips voor een perfecte balans!

We leven in een digitale wereld waar smartphones en social media integraal deel uitmaken van ons leven. Zeker telewerkers kunnen het gevoel hebben dat ze voortdurend bereikbaar moeten zijn. Tijdens dit webinar bespreken we volgende aspecten; infobesitas (informatieovervloed en FOMO), social media, internetafleiding en e-mail overload. We bieden een kijk op de valkuilen van het digitaal werken, maar geven ook praktische tips over hoe u hier efficiënt met de digitale tools kan omgaan zonder er verslaafd aan te raken. ​  

Interesse? >
 

6. Het belang van een ergonomische thuiswerkplek

Ook na de verschillende lockdowns werken veel mensen nog steeds regelmatig van thuis uit. Telewerk is een blijver en net daarom is het belangrijk om ook thuis over ergonomie na te denken. Een slecht verlichte kamer, een hele dag met laptop op de schoot in de sofa zitten of werken aan de eettafel hebben meer invloed dan u denkt. Tijdens dit webinar maken we telewerkers bewust van het belang van een ergonomische werkplek. We reiken praktische tips en tricks aan om thuis een ergonomische werkplek op te zetten. ​

Interesse? >
 

8. Energiemanagement: Hou uw energie op peil

Energiemanagement draait om het vinden van een juiste balans. Iemand die daarover waakt, blijft energiek op het werk en thuis. Veel mensen combineren nu kantoorwerk en telewerk, en moeten dus op zoek naar een nieuw ritme. Een ‘drukke’ sociale dag op kantoor kan vermoeiend zijn, net als een hele dag telewerk waarin u van call naar call holt. In dit webinar geven we mee hoe u kunt voorkomen dat u dagelijks op een lege batterij blijft verder doen en wat u kunt doen om meer energie te krijgen. ​

Interesse? >
 

10. Hoe motiveert u zichzelf als het even wat moeilijker gaat? 

Wanneer u thuis werkt, is intrinsieke motivatie enorm belangrijk. Want u heeft geen collega’s in de buurt die voor een productieve atmosfeer zorgen. Hoe blijft u de hele tijd gemotiveerd? En hoe houdt u anderen, zelfs kinderen, gemotiveerd? Tijdens dit webinar gaan we in op concrete manieren om veerkracht te bevorderen, het ABC van motivatie en het belang van persoonlijke waarden. 

Interesse? >
 

 

12. Assertiviteit: durf grenzen stellen

U durft geen neen te zeggen, hoewel u nu al verdrinkt in het werk? Met het frequente telewerk is dat zeker een valkuil. Als u dan geen neen durft te zeggen of uw mening te uiten, is er een groot risico op stress en ontevredenheid. Durf op te komen voor uzelf! Assertiviteit is cruciaal om uw gevoelens en gedachten te uiten op een gepaste manier. Tijdens dit webinar leren we u aan de hand van praktische tips waarom u dit doet, hoe u het anders kan aanpakken en zo achteraf geen schuldgevoel krijgt. ​  

Interesse? >
 

 

14. EHBO: help collega’s in nood

Verkeert een collega in nood? Dan kan u maar beter paraat staan en weten wat u moet doen. Een leven redden zit hem soms in de details. U ziet het liever niet gebeuren, maar op het moment dat de situatie zich voordoet, schiet u best zo snel mogelijk en op de juiste manier te hulp. Tijdens dit webinar krijgt u de elementaire basisbeginselen voor eerste hulp mee. Zo weet u bij een incident op de werkvloer hoe u kan helpen. Nadien kan u uw EHBO-kennis verder uitbreiden met de initiatie eerste hulp (4u) of de basisopleiding voor hulpverlener. ​  

Interesse? >
 

Interesse in onze webinars voor uw bedrijf?

De kostprijs per webinar bedraagt 884 euro. Neemt u minimum 3 webinars, dan komt het op 2.030 euro.
Een besparing van maar liefst 622 euro!

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer