Primaire tabs

U bent hier

Levenslang leren, het is een van onze missies bij Attentia Academy. We organiseren met onze inhouse experten online talks over 9 boeiende topics waar iedereen elke dag mee in aanraking komt, zelfs al bent u geen HR- of preventiespecialist.

Schrijf uw organisatie in voor een reeks van minstens 3 zelf te kiezen online talks.

✔ Het webinar wordt exclusief voor uw bedrijf opgezet

✔ Onze experts kunnen het personaliseren op maat van uw bedrijf

✔ 3 interessante thema's; Persoonlijke efficiëntie, Hechte teams en Well-being

✔ 9 boeiende topics die absoluut een positieve bijdrage zullen leveren voor uw bedrijf en uw medewerkers

 

Overzicht van de talks

 

Persoonlijke efficiëntie

1.  Minder werktijd met meer resultaat: zo verbetert u uw focus

Mensen ervaren bij telewerk moeilijkheden om zich goed te kunnen concentreren. Kinderen die de werkruimte doorkruisen, veel nieuws over COVID-19, negatieve gedachten over de huidige context van de business en uw werk, … Tijdens deze talk bieden we concrete technieken en tips over hoe morgen meer focus te genereren, stoorzenders te elimineren en aandachtbronnen te versterken.

Meer informatie >

 

2.  Hoe motiveert u zichzelf als het even wat moeilijker gaat? 

Hoe blijft u te allen tijde (ja, zelfs in coronatijden) gemotiveerd? En hoe houdt u anderen, of zelfs kinderen, gemotiveerd? Het is een hot topic in deze tijd waarin sommigen nog altijd thuiswerken en anderen terug naar kantoor “moeten”. Tijdens deze talk gaan we in op concrete manieren om veerkracht te bevorderen, het ABC van motivatie en het belang van persoonlijke waarden.

Meer informatie >

 

3.  De sleutel(s) tot worklife balans

Wilt goed zijn in uw job en thuis óók goed uw werk doen als partner en/of ouder? Altijd alles goed doen is onmogelijk en daardoor kunt u uit balans geraken. Hoe houdt u uw privé en professioneel leven in evenwicht? Tijdens deze talk gaan we aan de slag met het thema “geluk”. Wat is de formule van geluk? Wat betekent dit voor u als persoon en factor is voor u de ultieme sleutel? We beiden concrete tips om uzelf te organiseren in uw werk, uw balans te verbeteren en naast het werk uw balans aan te pakken.

Meer informatie >

 

4.  Assertiviteit: durven grenzen stellen

U durft geen neen te zeggen, hoewel u nu al verdrinkt in het werk? Vindt u het moeilijk om in bepaalde situaties uw gedachten te uiten? Durf op te komen voor uzelf!
Assertiviteit is de manier om op te komen voor uw persoonlijke belangen en uitdrukkingen, uw gevoelens en gedachten uiten op een gepaste manier. Hierin kunnen we subassertief gedrag, assertief gedrag en agressief gedrag onderscheiden. Tijdens deze online talk leren we u met praktische tips &  tricks, waarom je dit doet – hoe je het anders kan aanpakken en toch achteraf geen schuldgevoel krijgt. 
Meer informatie >

 

5.  Wat is een digitale detox? Tips voor een perfecte balans!

We leven in een digitale wereld waar smartphones, social media en constante bereikbaarheid integraal deel uitmaken van ons leven. En in veel beroepen is dit zelfs van essentieel belang. Is digitaal werken goed of slecht? En kunnen we dit vermijden? Tijdens deze online talk bespreken we volgende aspecten; infobesitas (informatieovervloed en FOMO), social media, internet afleiding en email overload. We bieden met passende humor een kijk op de valkuilen van het digitaal werken, maar geven ook praktische tips over hoe je hier efficiënt met de digitale tools kan omgaan zonder er verslaafd aan te worden.

Meer informatie >

 

 

Hechte teams

1.  Vitaal leiderschap is niet enkel iets voor managers

In deze online talk maken leidinggevenden eerst en vooral kennis met het concept “vitaal leiderschap”. Samen ontdekken we elementen waar een vitaal leidinggevende dient op in te zetten. Ten tweede worden enkele basiskaders aangereikt om welzijn op het werk te begrijpen. Tenslotte staan we stil bij uitdagingen waarmee men vandaag te kampen heeft, zoals bijvoorbeeld leiding geven van op afstand in tijden van corona.

Meer informatie >

 

2.  Hoe kunt u als individu een team positief beïnvloeden? 

Wilt u ook deel uitmaken van een team waarin mensen leren van elkaar, zich aan elkaar optrekken en energie krijgen van elkaar? Waar plaats is voor lof én kritiek? Zo’n teams zijn niet vanzelfsprekend, en toch kunt u – ook als niet-leidinggevende – uw team in die richting doen evolueren. Elk teamlid heeft een bijdrage in die positieve dynamiek. Hoe? Dat ontdekt u in deze online talk.

Meer informatie >

 

3.  Duurzaam veerkrachtig, het kan wel degelijk

Hoe begrijpt u uw eigen stressproces in (post)-corona tijden. In deze online talk reiken we concrete tools aan om wendbaar te kunnen omgaan met stressoren. We zetten in op inzicht krijgen in het eigen stressproces om zo medewerkers veerkrachtig te maken. Op die manier inspireren we de medewerkers om anders te kijken naar situaties waar men geen controle over heeft, zoals corona en alle veranderingen die het met zich meebrengt.

Meer informatie >

 

4.  Stress & burn-out detecteren (in tijden van corona)

Stress heeft een grote impact op ons mentaal welzijn en kan in sommige gevallen leiden tot burn-out. In deze coronatijden staan medewerkers vaak onder druk en is het niet eenvoudig om met die stress om te gaan. Daarom is het belangrijk om hier tijdig aandacht voor te hebben, voordat het te laat is. 
In deze online talk hebben we het over stress en hoe ermee om te gaan. Welichten toe wat een burn-out precies is. Hoe komt die tot stand? En hoe kan u de symptomen van een burn-out herkennen? Tijdens deze sessie reiken we concrete handvaten om adequaat te reageren en te leren omgaan met chronische stress. We leren u hoe u de symptomen van burn-out kunt herkennen en zelfs hoe u een burn-out kan overwinnen en opnieuw duurzaam veerkrachtig kunt worden.
We zetten in op ademruimte als de eerste stap naar herstel. We blikken terug om scherp te krijgen welke factoren meespeelden en we blikken vooruit: hoe kan het anders? Ingrijpen begint bij de juiste kennis rond het omgaan stress. Op die manier inspireren we de deelnemers om preventief in te zetten op veerkracht en zo erger te voorkomen. 

Meer informatie >

 

 

Well-being

1.  Gezondheid start in de slaapkamer: maak uw nachtrust effectiever

‘s Ochtends wakker worden én fris en monter de dag starten is een plezier. Hoe vermijden we dat we dagelijks met een halfvolle batterij zitten? Daarvoor is het van groot belang om de principes van efficiënte recuperatie te begrijpen. Een sleutel in dit ganse verhaal is een kwalitatieve slaap. U leert hoe u sneller in slaap valt, hoe u stopt met piekeren en hoe u uw nachtrust effectiever maakt.

Meer informatie >

 

2.  Een ergonomische thuiswerkplek is gemakkelijker (en belangrijker) dan u denkt

Door de uitbraak van het coronavirus (COVID-19) zijn veel mensen plots verplicht om vanuit hun woonkamer, keuken of slaapkamer aan de slag te gaan. Daarom is het belangrijk om ook thuis even over ergonomie na te denken. Tijdens deze online talk willen we telewerkers bewust maken van het belang van een ergonomische werkplek. Er worden praktische tips en tricks aangereikt hoe deze bij thuiswerkers kan worden opgezet.

Meer informatie >

 

3.  Kleine veranderingen in uw voedingspatroon leiden tot grote veranderingen

Eigenlijk weten we allemaal dat kleine veranderingen in ons voedingspatroon en onze levensstijl een groot effect hebben op ons energieniveau en algemene gezondheid. Gezonde en fitte werknemers hebben meer werkvreugde en hebben minder werkverlet. Toch zijn er een aantal valkuilen waar we vaker invallen dan ons lief is. Tijdens deze online talk leren we medewerkers gezonde patronen die ze hun leven lang kunnen aanhouden.

Meer informatie >

 

4.  Energiemanagement: Hoe houdt u uw energie op peil?

Energiemanagement is een juiste balans hebben tussen fysieke, mentale en emotionele energie. Iemand die daar over waakt, blijft energiek op het werk én in de thuissituatie. De actuele omstandigheden met veel telewerken, online calls, het niet zien van de collega’s, … kan ervoor zorgen dat u zich moe voelt op het eind van de werkdag. Of misschien zorgt de werkdruk ervoor dat u niet elke dag met volle energie erin kunt vliegen? In deze online talk geven we u mee hoe u kunt voorkomen dat u dagelijks op een halfvolle of zelfs lege batterij blijft verder doen. En we geven concrete tips over wat u kunt doen om uw energiepeil terug op te krikken. We gaan tevens dieper in op de principes van effectief herstel.

Meer informatie >

 

Interesse in onze online talks voor uw bedrijf?

De kostprijs per talk bedraagt 867 euro. Neemt u minimum 3 Online talks, dan komt het op 1.989 euro. Een besparing van maar liefst 612 euro!

Ontdek onze e-Lunch webinars

Er zijn ook 4 webinars die u online kan bijwonen met mensen uit andere bedrijven, onze e-Lunch webinars.
Dit zijn boeiende en inspirerende lunchbreaks! Het bijwonen van 1 webinar kost 115 euro per persoon. 

Ontdek het hier >

2021 ©
Attentia
Privacyregeling | Disclaimer