Primaire tabs

U bent hier

Self assessment beeldschermwerk

Ergonomie is een belangrijk aspect van preventie en bescherming op de werkvloer. Vaak is het niet gemakkelijk om de fysieke belasting van bepaalde taken in te schatten. Het is een tijdrovende bezigheid om alle bewegingen van medewerkers in kaart te brengen en dan analyseer je daarmee nog niet in detail de exacte fysieke belasting en de houding bij de medewerker.

Attentia’s 3D ErgoMotion is een 3D bewegings- en houdingsanalyse met draagbare bewegingstrackers. Met andere woorden, een innovatieve en digitale manier om de fysieke belasting objectief te meten en op een efficiënte en nauwkeurige wijze de lichaamsbewegingen in kaart te brengen. In België is Attentia uniek in het aanbieden van deze wijze van 3D-analyse.

Hoe werkt het?

De analyse gebeurt met een 3D-meettoestel. De testpersoon draagt een T-shirt, een hoofdband en verschillende velcrostraps met sensoren die de belasting van gewrichten registreren.

Vervolgens wordt de medewerker gedurende een bepaalde tijd tijdens zijn/haar dagtaak gemonitord, terwijl alle bewegingen en zo meteen ook de fysieke belasting van de gewrichten door het systeem in kaart worden gebracht. Software analyseert de data, waarna de preventieadviseur ergonomie met de resultaten een gedetailleerd rapport opstelt en doeltreffende preventiemaatregelen kan bepalen.

De voordelen van 3D ErgoMotion

  • Een snelle en nauwkeurige analyse van de fysieke belasting en houding bij een werkpost of tijdens het uitvoeren van de dagtaak.
  • Gedetailleerde informatie over welke gewrichten te veel belast worden.
  • Een geldige wijze om een risicoanalyse te doen.
  • De perfecte basis om doeltreffende preventiemaatregelen in het kader van ergonomie te bepalen.
  • Inzetbaar om werksituaties makkelijk onderling te vergelijken.
  • Doeltreffende manier om na te gaan of eventuele nieuwe hulpmiddelen effectief een reductie van de fysieke belasting zouden opleveren. Op die manier kunnen miskopen vermeden worden.
  • Hulpmiddel bij re-integratie van een medewerker die omwille van fysieke redenen langdurig afwezig was.

"Deze fantastische technologie geeft een snelle en accurate analyse van de ergonomische houdingen waardoor we de gepaste stappen kunnen zetten."

David Bert, facility manager bij drukkerij MCC Verstraete

Lees de case

 

2023 ©
Attentia
Privacyverklaring | Disclaimer